GR STREAMING
Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
The Golf Club 2

The Golf Club 2

Jatko-osa parantaa melkein kaikilla osa-alueilla edeltäjästään.

  • Teksti: Daniel Andersen (Käännös: Markus Hirsilä)

Olen seurannut golfia lajina yli kymmenen vuotta, ja viimeisen kuusi vuotta olen samoillut viheriöillä itse maila kädessäni. Kaksi vuotta sitten HB Studios antoi pelaavalle kansalle jotain erilaista julkaisemalla The Golf Clubin. Nyt ratkaisivat omat taidot eivätkä suinkaan mailojen merkki ja kenkien kiilto, joka on valitettavan yleistä golfpeleissä. The Gold Club 2 on viimeinkin saapunut, ja se tarjoaa juuri sitä, mitä ensimmäiseen osaan ihastuneet halusivatkin: runsaasti parannuksia.

The Golf Club 2:ssa ei ole oikean elämän klubeja, käsineitä tai pelaajia. Varusteet ovat perinteisiä, ja pelaajat puolestaan fiktiivisiä. Uutta on mahdollisuus muuttaa vastustajien kotimaata ja nimeä uratilassa, joka on muutenkin kokenut mukavan kasvojenkohotuksen. Kuukausia alkuperäisen pelin julkaisun jälkeen linjoille ilmestyi Seasons in The Golf Club. Siihen saakka pelaaminen oli pitkälti pelaajien itse luomien kenttien kokeilemista verkossa. Kausien mukaan tuominen lisäsi kokonaisuuteen jonkinlaisen kampanjan.

The Golf Club 2:ssa HB Studios parantaa uratilaa merkittävästi. Oman klubin tai yhteisön luomisen jälkeen omaa klubitaloa voi päivitellä, ja parempiin turnauksiinkin pääsee käsiksi. Mikromaksuja ei ole: kaikki ansaitaan perinteisesti pelaamalla. Ennalta tehtyihin kausiin kyllästyttyään voi luoda omia kausia, jotka perustuvat käyttäjien tekemiin - ja verkossa jakamiin - kenttiin. Niin ikään kenttäeditoria on muokattu, ja se on aiempaa helpompi käyttää.

Viime kerralla HB Studiosilla oli yhteistyösopimus Greg Normanin kanssa karttaeditorissa. Moista ei enää ole, joten jäljellä on perinteinen "kenttäsuunnittelija". Edellisessä pelissä tekemänsä kentät saa myös jatko-osaan, ja tuotoksiaan pääsee myös muokkaamaan. Kokonaan uusien kenttien tekeminen on paljon helpompaa kuin aiemmin. Kenttäeditori näyttää pääosin samalta kuin ennen, mutta katsojien lisääminen tuo tunnelmaa, ja esineitä voi nyt asettaa minne itse haluaa. Tämä rohkaisee kokeilemaan kaikkea hullua, vaikkei siten ehkä saakaan muilta käyttäjiltä kentälleen hyvää arvosanaa.

The Golf Club 2The Golf Club 2The Golf Club 2The Golf Club 2
The Golf Club 2The Golf Club 2The Golf Club 2The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2
The Golf Club 2