Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Crash Bandicoot: Nsane Trilogy

Crash Bandicoot: Nsane Trilogy

Vain moneen kertaan samat kentät pelaaville

  • Teksti: Ford James (Käännös: Markus Hirsilä)

Sony julkisti oranssin pussieläimen paluun E3-messuilla 2016. Nyt kolmen pelin kokoelma on viimeinkin saatu maailmalle, ja Crash antaa jälleen Cortexille köniin HD-laadulla. Parannetut ympäristöt ja uudet animaatiot tekevät kokoelmasta nykyaikaisen mutta samalla retron. Maailma on kuitenkin muuttunut. Vuoden peleiksi - tai ainakin lähelle sitä - on nostettu sellaisia massiivisia teoksia kuin The Witcher 3 ja The Legend of Zelda: Breath of the Wild. On siis muistettava, että Crash Bandicoot: Nsane Trilogy nojaa vahvasti nostalgiaan, eikä oikeastaan tuo mitään uutta omaan lajityyppiinsä.

Vicarious Visionsin tarkoituksena ei ole ollut keksiä pyörää uudelleen tai edes monipuolistaa mennyttä, vaan he ovat ainoastaan halunneet saada kolme Crash-peliä näyttämään mahdollisimman hyviltä nykymittapuilla tarkasteltuna. Suurimmaksi osaksi tässä on onnistuttu, sillä jokaisen pelin maisemat ovat täynnä värejä, yksityiskohtia ja elämää.

Erityisen maininnan ansaitsee kenttä Ruination Cortex Strikes Backissa. Yötaivas valaistuu ajoittaisella salamalla, ja silloin pystyy erottamaan taustalla esimerkiksi tukkia heittävän gorillan. Näkymä on erittäin vaikuttava. Muita havaittavia yksityiskohtia ovat ensimmäisen pelin lehtipeite ja lukuisat vilkkuvat valot teollisuusmaisemissa. Mitään vastaavaa ei olisi voitu toteuttaa muinaisella ensimmäisellä Playstation-konsolilla.

Huolimatta vaikuttavasta ulkoasusta, uudelleen tehdystä ääniraidasta ja tutusta pelattavuudesta on vaikea suositella kokoelmaa muille kuin nostalgiannälkäisille. Pelattavuus oli vaikuttavaa silloin joskus 1996, mutta nykyään esimerkiksi Yooka-Laylee on jo osoittanut, mihin kaikkeen moderni tasoloikkapeli voi yltää.

Crash Bandicoot: Nsane TrilogyCrash Bandicoot: Nsane TrilogyCrash Bandicoot: Nsane TrilogyCrash Bandicoot: Nsane Trilogy
Crash Bandicoot: Nsane TrilogyCrash Bandicoot: Nsane TrilogyCrash Bandicoot: Nsane TrilogyCrash Bandicoot: Nsane Trilogy
Crash Bandicoot: Nsane Trilogy
Crash Bandicoot: Nsane Trilogy
Crash Bandicoot: Nsane Trilogy