Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Hunting Simulator

Hunting Simulator

Digitaalisten eräjormien pyssyttely ei sisältönsä laajuudesta huolimatta osu maaliin.

Amerikassa kaiken maailman kauriinmetsästykset ja karhunkaatamiset tuntuvat vetävän virtuaalisia eräjormia puoleensa vuosi toisensa jälkeen. Euroopassa kuitenkin eläinten metsästys aiheena on enemmänkin marginaaliyleisön suosiossa. Tämä ei kuitenkaan estä uusia nimiä haastamasta listahittejä - ja hyvä niin. Ehkä juuri Bigbenin Interactive Hunting Simulator tekee eläinten saalistamisesta vihdoin koko kansan hupia.

Hunting Simulator alkaa lupaavan huolitellun oloisesti. Näyttävä alkuvalikko kätkee sisälleen muun muassa lukuisia hahmoja, joista pelaaja voi valita mieleisensä. Hahmoille on jopa väsätty henkilökohtaiset taustatarinat, jotka raottavat kyseessä kunkin luonnetta ja tyyliä metsästäjänä. Metsästysmaita löytyy yllättävän monia ja mukavan monipuolisesti aina viidakosta erämaihin ja savanneilta metsiin. Tähän kun vielä lisätään lukuisia eri eläimiä, joita jahdata, sekä läjäpäin tussareita ja tarvikkeita, yllättää Hunting Simulator sisältönsä määrällä erittäin positiivisesti.

Vaikka maita ja mantuja piisaa yhtä lailla kuin metsästykseen tarvittavia tarvikkeitakin, on kaikki harmillisesti lukkojen takana. Riippumatta pelin muutamista pelimuodoista, aluksi tallottavissa on vain metsästyspelien arkkityyppi, pohjoisamerikkalainen metsä, perinteisen kiväärin kera. Ennen kuin pääsee käsiksi eksoottisempiin eläimiin ja maisemiin, pitää pelaajan avata tylsästi koko ensimmäinen alue. Tämä tapahtuu saalistamalla annettujen tehtävien mukaisesti kaikki eläimet tältä alueelta. Sorsapilliin puhaltelua ja virtsan tuoksun levittelyä saa siis odotella kotvan jos toisenkin. Aseita sentään voi käydä kokeilemassa ampumaradalla ilman järjestelmällistä avausprosessia.

Hunting Simulator

Metsissä käyskentely tapahtuu joko ensimmäisen tai kolmannen persoonan kuvakulmasta. Kun eläinrukka osuu näköpiiriin, antaa peli saaliin perustiedot, kuten lajin sekä sukupuolen. Kuvaan ilmestyy myös hieman kryptisiä ikoneita, joiden päättelin liittyvän kyseessä olevan eläimen tietoisuuteen metsästäjästä. Kun sitten on aika ottaa tulevat rukkaset jyvälle, avautuu erillinen kiikaritähtäinnäkymä, jonka holtitonta heilumista rauhoitetaan pidättelemällä hetken henkeä. Ei siis mitään vallan uutta auringon alla.

Hunting Simulator
Hunting Simulator
Hunting Simulator