Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
arviot
Final Fantasy XIV: Stormblood

Final Fantasy XIV: Stormblood

Hyvän viinin lailla aika ja uudet päivitykset tekevät Final Fantasy XIV:stä aina vain paremman.

  • Teksti: Andreas J. Leth-Sørensen (Käännös: Markus Hirsilä)
Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Kun Square Enix julkaisi Final Fantasy XIV:nnen, oli ilmassa epäilyksiä massiiviverkkomoninpelin toimivuudesta. Aikaa myöten on kuitenkin vietetty lukemattomia tunteja Warrior of Lightin kanssa Thanalan aavikoilla, Gridanian metsävaltakunnassa ja Ishgardin lumihuipuilla. Peli on parantunut ja kasvanut julkaisunsa jälkeen, ja nyt toinen suuri laajennus nimeltä Stormblood on julkaistu. Onneksi lopputulos on samaa laatua kuin muukin peli.

Stormblood starttaa pian Heavenswardin tapahtumien jälkeen, ja aiemman seikkailun sankarit ovat palanneet astialle mukaan lukien Cid, Alisaie ja Lyse. Tällä kertaa parrasvalot ovat suunnattuina Lyseen, sillä Stormbloodin tapahtumapaikkana on hänen kotimaansa.

Tuttujen hahmojen ohella Stormbloodin päätarina keskittyy Ala Mhigon vapauttamiseen Gyr Abanian lähellä. Liikoja ei lässytellä, sillä toiminta alkaa pikaisesti. Ja heti kohta ollaankin jo sisällissodan pyörteissä, johon pelaaja on kohonnut vastarinnan päälliköksi.

Uusi tarinankerronta luottaa jo aiemmin luotuihin perusteisiin Final Fantasy XIV:ssä. Toisin sanoen juoni on polveilevampi kuin lajityypin peleissä yleensä, ja mukana on pitkiä välivideoita kera ajoittain mestarillisen ääninäyttelyn. Kovinkaan montaa "tapa viisi oliota ja tuo heidän sarvensa" -tehtävää ei onneksi ole. Tästä huolimatta ei kannata odottaa yksinpelipainotteisten Final Fantasy -pelien tarinankerrontaa. Onneksi Stormblood onnistuu silti kertomaan varsin kiintoisan tarinan mielenkiintoisilla hahmoilla ja tapahtumilla. Trendi on tervetullut, sillä Stormblood jatkaa ajatusta tehdä massiiviverkkomoninpeleistä yhtä paljon yksittäisten hahmojen kuin verkkotoimintojenkin yhdistelmä.

Alussa uudet alueet saattavat tuntua autioilta, mutta näin ei ole asianlaita. The Peaks eivät esimerkiksi ole silmäkarkkia, mutta aikaa myöten maisemien yksityiskohtaisuus tulee ilmi. Kokonaisuus on kauttaaltaan upean näköinen alleviivaten edelleen Final Fantasy XIV:n asemaa lajityyppinsä parhaimmiston joukossa. Taisteluissa uusien hahmoluokkien Samurain ja Red Magen animaatiot ovat niin ikään näyttäviä. Erityisesti Red Mage saa ruudun säihkymään ryhtyessään toimimaan.

Final Fantasy XIV: StormbloodFinal Fantasy XIV: StormbloodFinal Fantasy XIV: StormbloodFinal Fantasy XIV: Stormblood
Final Fantasy XIV: Stormblood