Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Maldita Castilla Ex

Cursed Castilla EX

Retrotunnelmointi ihastuttaa, mutta saa myös kiroilemaan

Voi niitä aikoja, kun ruoho oli vielä vihreää ja pelit olivat pelejä. Muistan hakanneeni hampaat irvessä ja rystyset valkoisena Ghosts'n Goblinsia ja muita vastaavia tasoloikkia Kuusnepalla, enkä silti päässyt koskaan kovin pitkälle. 80-luvulla olin kuitenkin vielä varsin pieni ja kokematon pelaaja. Nyt ajat ovat kuitenkin muuttuneet, vai ovatko sittenkään?

Cursed Castilla EX on muutaman vuoden takainen tasoloikka, joka iskee suoraan kultaisen 80-luvun suoneen. Alun perin tietokoneille kyhätty rakkauden osoitus tekijän oman lapsuuden pelikokemuksia kohtaan, on nyt saanut käsittelyn Nintendon käsikonsolille. Tunnelma, graafinen ilme ja ennen kaikkea vaikeusaste on hiottu täydellisyyteen muistuttamaan vanhoista kunnon hyvistä peliajoista.

Pelin maailmaan on avautunut portti, josta tulvii pahuutta sisään. Leónin kuningas on kasannut luotettavimmat ritarinsa apuun taistelemaan pahuutta vastaan ja sulkemaan portin lopullisesti. Mukanaan ja matkalta löydettyjen lukuisten aseiden turvin alkaa ritareiden armoton taisto pahuutta vastaan rauhallisemman elämän puolesta.

Cursed Castilla EX seuraa retrojuuriaan yksinkertaista ohjattavuuttaan myöten. Sivusuunnassa liikuteltavaa sankaria ohjataan oikealle ja vasemmalle hyppy- ja heittonapin avustuksella. Eteen tulevia vihulaisia lopetetaan heittämällä heitä päin loputtomia tikareita tai muita löydettyjä aseita. Joka puolelta tulevia esteitä ja vaaroja väistellään parhaansa mukaan hyppien ja kääntyillen, kunnes tyypillinen kolmen sydämen energiamittari on kulutettu. Matkan varrelta kerätään parempia aseita ja lisäenergiaa eteen tulevista aarrearkuista ja tapetuista olioista.

Maldita Castilla ExMaldita Castilla ExMaldita Castilla ExMaldita Castilla Ex
Maldita Castilla ExMaldita Castilla ExMaldita Castilla ExMaldita Castilla Ex
Maldita Castilla Ex