Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Nioh

Nioh: Defiant Honour DLC

Tarina jatkuu päätöstä saavuttamatta.

Team Ninjan Ninja Gaidenista ja From Softwaren Souls-peleistä innoittunut samuraipeli Nioh on saanut toisen lisäosansa Defiant Honour. Tarinallisesti se jatkaa siitä, mihin edellinen lisäosa Dragon of the North lopetti. Pelillisesti luvassa on lisää sitä samaa, mutta samalla vaikeustaso on väännetty tappiin. Tämän seurauksena vaaka haastavan ja nöyryyttävän välillä on keikahtanut nöyryyttävän puolelle. Lisäristä nauttiminen käytännössä vaatii kaverin apua tai sielutonta grindaamista. Kymmenen euron hintainen lisälataus kuuluu myös Niohin kausipassiin.

Pääpelissä 1600-luvun alun Japanissa Tokugawa Ieyasu saavutti ratkaisevan voiton Sekigaharan taistelussa. Ensimmäisessä lisäosassa brittiläinen samurai William jatkoi Tokugawan vallan vakiinnuttamista, ja samalla linjalla mennään nyt myös Defiant Honourissa. Talvella 1614 Osakan linnoitusta piiritettiin, ja tähän historialliseen soppaan Niohin länsimaalainen samurai laittaa lusikkansa. Kaiken takana häärii amritaa ja taikaa taitava Maria, jota William itsepintaisesti jahtaa.

Maria-neito on fiktiivinen hahmo, mutta Defiant Honourin pääpahiksena nähdään Osakan linnoituksen oikea komentaja Sanada Yukimura. Iloisesti hänestä ei tehdä yksiulotteista hirviötä. Hän on kunniansa tunteva samurai, joka vain sattui väärälle puolelle historiallisessa välienselvittelyssä. Kolmas merkittävä henkilöhahmo on legendaarinen ninja Sarutobi Sasuke, joka valitettavasti on vain japanilaisessa taiteessa ja tarinoinnissa paljon käytetty fiktiivinen hahmo. Ninjailevasta teemasta johtuen Williamin rinnalla nähdään jälleen maailmanhistorian tunnetuin oikea ninja Hattori Hanzo.

Innostavasta asetelmasta huolimatta juonesta ei oteta läheskään kaikkea irti. Jos ei mitään muuta niin jokunen välivideo lisää olisi tehnyt hyvää kokonaisuudelle. Harmillisesti Williamin tarinan suuri kaari ei vieläkään saavuta päätöstä, joten toivottavasti tulevaisuus tuo tullessaan joko lisää laajennuksia tai sitten ihan täysimittaisen jatko-osan. Jatkosta vihjaillaankin estottomasti. Pahiksena nähdään ilmeisesti Toyotomi Hideyori, joka on niin ikään aikakauden historiallinen henkilö.

NiohNiohNiohNioh
NiohNioh