Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Ever Oasis

Ever Oasis

Toimintaa, seikkailua ja yhteisön hallinnointia Nintendon käsikonsolilla.

  • Teksti: Kieran Harris (Käännös: Markus Hirsilä)

Kehittäjä Grezzo tunnetaan ehkä parhaiten Zeldan Majora's Maskin ja Tri Force Heroesin siirtämisestä 3DS:lle. Nyt tämä firma on tehnyt oman roolipelinsä Ever Oasis. Tarjolla on addiktiivinen yhdistelmä keidasyhteisön hallinnointia Animal Crossingin malliin, luolastojen koluamista ja roolipeleistä tuttuja toimintoja. Syvyyttä on paljon enemmän kuin piirroselokuvamainen ulkoasu antaisi luvan olettaa.

Pelaaja omaksuu nuoren hepun roolin, joka asuu veljensä omistamalla keitaalla autiomaassa. Matka alkaa tilanhoidon opettelemisella, jotta sitten joskus voi ottaa ohjat omiin käsiin. Koulutus kuitenkin päättyy ennenaikaisesti, sillä keidas kietoutuu pimeyden vaippaan päätyen Chaos-pahuuden hallintaan. Isoveli potkaisee pelaajan ulos ennen kuin lahti ehtii kunnolla alkaa. Eteen osuu onneksi yksinäinen veden henki Esna, ja molemmat haluavat vapauttaa keitaan pahuuden ikeen alta.

Ever Oasis jakautuu puoliksi keitaan hoitamisen ja sen ulkopuolella tehtävien seikkailujen kesken. Autiomaassa suoritetaan odotetusti erilaisia tehtäviä, ja kootaan aineksia keitaan ylläpitämiseksi. Eräs edellytys oman keitaan menestymiselle on muiden lähialueiden asukkaiden vakuuttaminen keitaalle muuttamisen mahtavuudesta. Tämä tapahtuu sivutehtäviä suorittamalla. Yleensä tämä tarkoittaa kadonneen tavaran etsimistä tai tietynlaisen myyntikojun pystyttämistä. Kun tietty määrä asukkaita on saatu, keitaan taso nousee. Tämä taas antaa lisää tilaa ja muita vaihtoehtoja.

Monet asukkaat voivat tehdä omia myyntipaikkojaan, joissa sitten voi myydä tavaroita kuten huiluja, ilmapalloja ja mehua. Viimeksi mainittua annetaan vieraileville noots-eläimille, jotka muistuttavat pingviinejä. Näitä paikkoja voi myös päivittää, ja niiden valikoimaa voi laajentaa ajan kanssa avautuvia sivutehtäviä suorittamalla. Valikoiman riittävyydestä huolehtiminen vie suuren osuuden kokonaispeliajasta, sillä ainekset loppuvat nopeasti. Pelin myöhemmässä vaiheessa voi onneksi lähettää keitaan asukkaita noutamaan raaka-aineita, jolloin kaikkea ei enää tarvitse tehdä itse. Asukkaiden hyvinvoinnista huolehtiminen kannattaa, sillä siten saa energiamittariinsa bonusta matkaillessaan aavikolla.

Omassa asunnossa olevalla synteesipuulla voi nikkaroida aseita, varusteita ja parannusjuomia. Rakentelu lisää yhden syyn lisää nurkkien nuohoamiseen autiomaassa, ja varsin usein löytyykin kaikenlaisia uusia toimintaohjeita oman keitaan päivitystä varten. Tällä tavalla keitaan hallinnointi yhdistyy hienosti taisteluosuuksiin, jotka helpottuvat nikkaroitujen parempien varusteiden myötä.

Ever OasisEver Oasis
Ever OasisEver Oasis