Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Theseus

Theseus

Erilainen VR-kokemus ei valjasta kaikkea potentiaaliaan

VR-pelien yleistyessä on myös tyylilajien kirjo kasvanut. Nyt ei pelkästään enää ammuta aseella tai ajeta autolla ensimmäisen persoonan vinkkelistä. Uutta näkökulmaa VR-pelaamiseen tuo Forge Replyn Theseus, joka vie pelaajan Kreikan mytologiaan.

Uudenlaisessa näkemyksessä Minotauroksen ja Theseuksen välisestä kamppailusta pelaaja herää yksin kolkosta luolasta aavemaisiin kutsuihin. Kuiskausten takana on Ariadnen hengellinen reinkarnaatio, joka kertoo olevansa Minotauroksen vankina ja tarvitsevansa apua. Ariadnen avustamana jää pelaajan kontolle selvitä läpi vaarallisen labyrintin, kukistaa pelottava Minotauros ja pelastaa pulassa oleva nainen.

Toisin kuin olisi voinut VR-peliltä odottaa, Theseus ei näytä hahmon menoa silmistä kuvattuna. Itseasiassa pelaaja jää kokonaisuudessaan enemmän tarkkailijan rooliin pelihahmon taakse tyypilliseen kolmannen persoonan vinkkeliin ja turvakameran tavoin fiksattuun pisteeseen alueiden kulmiin. VR:n mukana olo tuntuu näin hiukan turhalta. On toki kiva katsella tyylikkäitä maisemia joka suunnalta, mutta pelkkä ympäristön ihmettely ei vielä tee peliä. Koska uhkat kohdistuvat kauempana olevaan hahmoon eivätkä pelaajaan itseensä, virtuaalipelien potentiaalisesti vahva tunne-elämys jää Theseuksessa heikoksi.

TheseusTheseus
TheseusTheseus