Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Batman: The Enemy Within

Batman: The Enemy Within - Episode 1

Varsin odotettua Telltale-laatua

  • Teksti: Ricardo C. Esteves (Käännös: Markus Hirsilä)

Batman: A Telltale Seriesin ensimmäisen kauden arviosta käy ilmi, että Telltale Gamesin tavassa käsitellä Batmania oli omat ongelmansa. Tarinallisten vapauksien ottamisen ohella peli kärsi monista teknisistä ongelmista, jotka latistivat tunnelmaa pahasti. Havaittavissa oli myös huonoa grafiikkaa, epäonnistunutta rytmitystä ja valitettavan vähän pelaamista.

Ensimmäisen ja toisen kauden välillä ei ole ollut kauheasti aikaa, joten oli realistista olettaa jäljen olevan The Enemy Withinissä melko samanlaista kuin ensimmäisellä kaudella. Näin se onkin: avausjaksossa on havaittavissa pitkälti juuri ne samat ongelmat kuin ennenkin. Joka tapauksessa tarina itsessään on kerrottu hyvin, ääninäyttelijät hoitavat työnsä hyvin ja jotain uuttakin tuodaan mukaan. Näillä eväillä kiinnostus säilyy jakson loppuun asti.

Ensimmäisen jakson nimi Enigma paljastaa, että toisen kauden pääpahiksena nähdään Arvuuttaja. The Enemy Withinin Arvuuttaja on kovin erilainen sarjakuvissa nähtyyn verrattuna ainakin menneisyytensä osalta. Toinen tuttu hahmo on "Agencyn" johtaja Amanda Waller, jonka kokoamaa Suicide Squadia ei mainita ainakaan vielä. Luvassa pitäisi olla uusia luurankoja Bruce Waynen ja hänen perheensä menneisyydestä. Jaksossa nähdään myös "John Doe" eli Jokeri, jolla varmasti on roolinsa kaudessa.

Ensimmäisellä kaudella Bruce Waynella oli suurempi rooli kuin Batmanilla, ja sama pätee myös toisen kauden ensimmäisessä jaksossa. Telltalen tapa käsitellä Batmanin alter egoa on uskottavampi kuin mitä yleensä on tavattu nähdä. Erään maailman rikkaimpien yhtiöiden johtajana Bruce Waynelle aiheutuu moninaisia kiusallisia tilanteita siitä, että hän on myös Batman.

Batman: The Enemy WithinBatman: The Enemy Within
Batman: The Enemy WithinBatman: The Enemy Within