Gamereactor Network Suomi / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands
Gamereactor
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Mega Man Legacy Collection 2

Mega Man Legacy Collection 2

Megamiehen myöhemmät muistelmat


Tasan kaksi vuotta sitten julkaistun Mega Man Legacy Collectionin arviossa harmittelin sitä, että kokoelmasta puuttuivat emosarjan neljä viimeistä osaa. Nyt Digital Eclipse päätti korjata asian ja julkaisi Megamiehen seikkailuiden osat 7-10 omana erillisenä kokoelmanaan. Syitä erilliseen kokoelmaan en lähde arvailemaan, mutta toisaalta paketin pelit ovat keskenään varsin erilaisia jo alustakirjostakin johtuen.

Mega Man 7 julkaistiin alun perin Super Nintendolle vuonna 1995, vuosi ensimmäisen Mega Man X -pelin julkaisun jälkeen. Muistan inhonneeni seiskaa pitkään ja itseltäni se olikin käytännössä pelaamatta ennen tämän kokoelman julkaisua. Inhoa herätti tuolloin pelin muuttunut ulkoasu. Seiska on koristeltu kauttaaltaan karkkivärein, ja erityisesti Mega Man itse on ärsyttävän virneensä kanssa luultavasti heikoin representaatio koko sarjassa. Sen lisäksi Megiksen sprite on todella suuri ja täyttää ison osan ruudusta. Vertailuna X-sarjan tyyliin seiska oli itselleni todella luotaantyöntävä, enkä sen vuoksi ollut peliä ennen tätä pelannut kuin parin kentällisen verran.

Vaan niin muuttuu ihmisen mieli. Kunhan alkujärkytyksestä on toipunut, alta paljastuikin todella mainio lisä sarjaan. Kenttädesign on mainiota, bossihirviöt mielikuvituksellisia ja kontrollitkin ovat mukavan monipuoliset. Kentissä piisaa salaisuuksia ja kerättävää X:n tyyliin ja kenttiin voi myös palata milloin haluaa ne selvitettyään, myös Wilyn linnaa kiivetessä. Hieman hölmönä aikalaisratkaisuna pelin sisäinen kauppa on tosin piilotettu Select-napin taakse ilman minkäänlaista vihjettä siitä, että sellainen on edes olemassa. Mutta yllätin lopulta jopa itsenikin, sillä pidin seiskasta sitä enemmän, mitä enemmän sitä pelasin. Musiikkiraitakin on erinomainen.

Seiskan julkaisun aikoihin 32-bittinen aika oli kuitenkin jo käsillä ja Super Nintendo painumassa historiaan. Mega Man -sarja saikin nopeasti jatkoa vuonna 1996 kahdeksannella, Playstationille ja Sega Saturnille julkaistulla osalla. Tyylillisesti kasi hylkäsi seiskan ylipirtsakkuuden, ja palaili enemmän X-sarjan tyylistä ilmaisua kohti. Tosin pieniä poikkeuksiakin on. Peli tunnetaan luultavasti parhaiten nykyään välivideoistaan, jotka ovat ehtaa karmeasti näyteltyä animea. Moneen kertaa netissä ilkutut animepätkät ovat karmivuudessaan suorastaan huvittavia ja siksikin katsomisen arvoisia.

Pelillisesti kasi jatkaa kuitenkin seiskan linjoilla, yhdellä erinomaisella lisäyksellä varustettuna: Megis pystyy nimittäin käyttämään kasissa yhtä aikaa erikoisaseita ja perus-busteriaan. Kenttädesign ei ole aivan sarjan parhaiden osien tasolla ja ohjaustuntumaa on muutettu. Hieman hassusti kahdeksas Mega Man ei jostain syystä oikein enää tunnu Mega Manilta, vaikka mainio peli onkin. Peruspalikat ovat kaikkialta kohdillaan, mutta jotain puuttuu silti.

Mega Man Legacy Collection 2Mega Man Legacy Collection 2Mega Man Legacy Collection 2Mega Man Legacy Collection 2
Mega Man Legacy Collection 2Mega Man Legacy Collection 2Mega Man Legacy Collection 2Mega Man Legacy Collection 2