Suomi
Gamereactor
arviot
Rez Infinite

Rez Infinite

Kun äärettömyys saavutti PC:n

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuonna 2001 Dreamcastille ja PS2:lle julkaistu rytmiräiskintä Rez on elänyt jo monta elämää. Rez HD julkaistiin Xbox 360:lle vuonna 2008, ja Rez Infinite ilmestyi VR-tuen maustamana PS4:lle viime syksyllä. Nyt vuonna 2017 myös PC-pelaajat pääsevät vihdoin nauttimaan Rezin psykedeelisestä toiminnasta niin monitorin kun virtuaalitodellisuudenkin välityksellä. Vuosituhannen alussa Rez oli monella tapaa aikaansa edellä, mutta onko sillä enää mitään annettavaa niin moneen kertaan muuttuneelle pelikentälle?

Rez Infinite on mekaniikoiltaan ja juoneltaan hyvin yksinkertainen räiskintäpeli. Futuristisen tietoverkon ytimessä sijaitseva tekoäly Eden on sammumaisillaan, ja pelaajan tehtävä on herättää tämä uudelleen. Seikkailijan luotsaama hahmo lentelee ennalta määrättyä reittiä läpi tietoverkon turvatoimia tuhoten ja lisävoimia keräten. Koko pelin aikana tarvitsee vain muutamaa nappia. Kohteita maalataan tähtäimellä ja ammutaan liipaisimella. Mekaniikkojen yksinkertaisuus voi aiheuttaa joissakin pientä turhautumista jatkuvaan toistoon, mutta juuri tämä avaa Rezille mahdollisuuden käyttää pelaajan tietoisuuden vapaata kaistaa muihin tarkoituksiin.

Yksinkertaisten mekaniikkojen avulla Rez Infinite tartuttaa viruksen, joka lataa pelaajan aivoihin paljon enemmän kuin aluksi voisi arvata. Rez Infinite onkin kokemus, jota on vaikea unohtaa. Kyseessä on ehdottomasti kokonaisvaltainen elämys, jossa kohtaavat lähes täydellisellä tavalla uniikit visuaalit, loistava soundtrack ja suuria elämän totuuksia tavoitteleva matka uinuvaan paratiisiin. Lopputulos on kokonaisvaltaisen tyylikäs ja osiaan suurempi paketti, joka tuntuu kaikin puolin erittäin loppuun asti mietityltä. Vaikka peli on lyhyt ja sen läpäisee parissa tunnissa, tavoittaa se varsinkin VR-tilassa pelatessa usein sfäärejä, joita voisi kenties verrata uskonnollisiin LSD-kokemuksiin.

Rez InfiniteRez InfiniteRez InfiniteRez Infinite
Tämä on mainos:

Ennen kaikkea VR-elämyksenä Rez Infinite onkin yksinkertaisesti kuvattuna uskomaton kokemus. On kuin peli olisi alun perinkin suunniteltu jo yli 15 vuotta sitten VR-laitteistoja silmällä pitäen. Tässä arviossa virtuaalitodellisuuteen sukellettiin HTC Viven avulla, mutta peli tukee myös Oculus Riftiä. Virtuaalikypärä päässä retroinen ja moniulotteinen tietoverkko alkaa aidosti vaikuttaa rajattomalta, ja toimivien mekaniikkojensa johdosta pelin immersioaste hipoo pilviä. Tasokkaita VR-tuotoksia on markkinoilla yhä valitettavan vähän, ja Rez Infinite nouseekin kerralla koko PC:n VR-kattauksen kirkkaimpaan ytimeen.

Pelin PC-versio on monella tapaa myös itse Rezin matkan huipentuma. Steamista ladattava versio sisältää alkuperäisen Rezin lisäksi esimerkiksi monipuoliset grafiikka-asetusten säädöt ja uuden lyhyen, mutta uskomattoman kauniin, Area X -kokemuksen toteutettuna modernilla Unreal Engine 4:llä. Valitettavasti vain pelin ruudunpäivitysnopeutta ei pysty muuttamaan, ja se on lukittu 60 ruutuun sekunnissa. On kuitenkin ymmärrettävää, ettei vuonna 2001 kirjoitettu koodi aina aivan kaikkeen taivu.

Noin 15-vuotias Rez on kuitenkin nyt ehdottomasti parhaimmillaan. Sitä voi suositella lähes varauksetta kaikille tyylikkäistä räiskinnöistä nauttiville, ja ennen kaikkea VR-laitteiston hankkineille. To infinity and beyond!

Rez InfiniteRez InfiniteRez InfiniteRez Infinite
Tämä on mainos:
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Tyylikkäästi suunniteltu maailma, järisyttävä soundtrack, timanttinen pelattavuus
-
Lukittu ruudunpäivitysnopeus, mekaniikkojen yksiulotteisuus ei miellyttäne kaikkia
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Rez Infinite julkaistiin PC:lle

Rez Infinite julkaistiin PC:lle

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Rez Infinite on kuulemma yksi parhaista PSVR-peleistä, joten monet Oculus Riftin ja HTC Viven ostaneet ovat jo odottaneet peliä muille laitteille. Enhance Games on...

0
Tiistaina arviossa Rez Infinite

Tiistaina arviossa Rez Infinite

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gamereactorin tiistain arviossa on uusi VR-versio Playstationin Rez-rytmipelistä nimellä Rez Infinite. Lue mielipiteemme meiningistä täältä. Luku-iloa! ...



Ladataan seuraavaa sisältöä