Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
arviot
Everybody's Golf

Everybody's Golf

Everybody's Golf on mainio yhdistelmä urheilua ja kevyttä roolipelaamista

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Sonyn ja Clap Hanzin mainio Everybody's Golf -pelisarja on jo kunniakkaassa iässä. Sarjan pelejä on julkaistu käytännössä kaikille Sonyn konsoleille aina ensimmäisestä Playstationista alkaen. Numeron perästään pudottanut sarjan seitsemäs osa on ensimmäinen laatuaan neljännelle Playstationille.

Everybody's Golfin pääidea on ollut aina helppo lähestyttävyys, hauskuus ja sopiva haastavuus. Maisemat ovat jälleen värikkään aurinkoiset ja yleisilme on erittäin hyväntuulinen. Vaikka lähtökohtaisesti peli sopiikin kaikille vauvasta vaariin, iloisen ilmeen alla on myös urheilulajinsa vakavasti ottava peli, joka tarjoaa haastetta sopivasti monen tasoisille pelaajille.

Kaikki mikä on läsnä kovaksikeitetymmissä kolopallosimulaatioissa, on läsnä myös Everybody's Golfissa, ainoastaan helpotetummin. Palloon osuu aina, tosin joko paremmin tai huonommin, kierteet ovat mitäkuinkin realistisesti läsnä ja golfin sääntöjä noudatetaan hyvinkin tarkasti. Pikkutarkka lyöntisysteemi on nopeasti opittavissa, mutta vasta harjoittelun jälkeen hallittavissa. Peliin on todella helppo tarttua varttitunnin kepeää kierrosta varten, mutta kokonaisuus tarjoaa onneksi myös pitkäkestoisempaa pelattavaa.

Ensimmäistä kertaa sarjan historiassa Everybody's Golf lyö mukaan kevyitä roolipelielementtejä. Systeemi on mielenkiintoisesti apinoitu lähes suoraan Bethesdan roolipeleistä. Repussa on alusta lähtien täysi maila-arsenaali ja mitä paremmin pelaa, sitä paremmiksi mailojen ominaisuudet muuttuvat. Onnistunut draivi parantaa mailan pituusominaisuuksia, pitkä putti taas estää pidemmän päälle palloa pomppimasta reiästä ulos. Paranneltavia ominaisuuksia on vain neljä, mutta mailoja puolestaan pitkä liuta. Kehittäminen on pitkäjänteistä puuhaa, sillä useiden tuntienkaan pelaamisen jälkeen yksikään mailoistani ei ollut saavuttanut lähellekään täyttä potentiaaliaan.

Systeemi on koukuttava ja kannustaa koko ajan hyviin suorituksiin. Pelin alkupuolella väylät ovat vielä anteeksiantavia, mutta suht nopeasti mailojen kehittymiselle on todellista tarvetta, sillä vähänkin pieleen mennyt lyönti saattaa lennättää pallon kauas tarkoitetusta kohteesta. Roolipelielementtejä olisi toki voinut viedä pidemmällekin. Esimerkiksi menestyksen mukana aukeavat uudet vaatteet ovat vain kosmeettisia elementtejä, eikä kisoista saadulla rahalla tee juuri mitään, erilaisten pallojen ostamisen lisäksi. Paljon mainostettu avoin pelimaailmakin osoittautuu bluffiksi, sillä pelin keskuksena toimiva saari on todella pieni alue, eikä siellä ole juuri mitään tekemistä.

Everybody's GolfEverybody's GolfEverybody's GolfEverybody's Golf
Everybody's GolfEverybody's GolfEverybody's GolfEverybody's Golf