Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
arviot
Ark: Survival Evolved

Ark: Survival Evolved

Loputonta puuhastelua hengissä säilymisen nimissä

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Ark: Survival Evolvedia on ehditty jo odottaa aikamoinen hetki. Steamin Early Access -tilassa vuosia lojunut selviytymisseikkailu on viimein päässyt hyväksyttävään lopulliseen versioonsa ja sen myötä myös konsolipelaajien kotisohville.

Arkissa ei ole varsinaista tarinaa, vaan se haluaa pelaajan luovan itse oman kohtalonsa käänteineen. Seikkailu aloitetaan vain lannevaatteeseen kietoutuneena trooppiselta saarelta, jota asuttavat muinaiset dinosaurukset ja muut eliöt. Runsaan eläimistön lisäksi saarella käyskentelee muita ihmispelaajia netin välityksellä sekä mystisiä scifimäisiä rakennelmia. Tavoite on pyrkiä selviytymään hengissä, ja kehittyä osaksi saaren ekosysteemiä käyttämällä hyväksi kerättyjä luonnonvaroja oppien koko ajan uusia taitoja. Toiminnan tiellä on vihamielisen ympäristön ja muiden pelaajien lisäksi ihmiskehon heikkoudet, kuten esimerkiksi nälkä ja jano. Kuoleman korjatessa pelaaja menettää mukanaan keräämänsä tavarat, mutta onneksi uudelleen syntynyt hahmo osaa jo kertaalleen opitut taidot. Myös edellisen pelin hahmon ruumiin voi löytää, jolta kerätä tavarat talteen, ellei sitten joku muu ei ole sitä jo tehnyt. Myös omat rakennelmat säilyvät ja pitävät sisällään sinne jätetyt tavarat.

Oman kohtalon kirjoittaminen alkaa luonnollisesti oman hahmon tekemisellä, ja muokkausvaihtoehtoja on aika kiitettävästi. Tyypillisten hiusten, silmien ja ihon värin lisäksi hahmon fyysistä muotoa voi muokkailla aikamoisiin ääripäihin. Vaikkei näyttävistä lihaksista aivan täysin pääse halutessaan eroon, voi lopputulos olla kukkakeppiä muistuttava lurkki tai syntholilla täytetty perunasäkki. En huomannut hahmon fyysisen muodon vaikuttavan sen ominaisuuksiin pelissä, vaan toimivan ainoastaan henkilökohtaisena hilpeydenaiheuttajana.

Ark on pelattavissa joko ensimmäisen tai kolmannen persoonan kuvakulmasta. Tyypillisen hiiri ja näppis -liikehdinnän lisäksi nappeja riittää joka lähtöön eri toiminnoille. Tavaroita voi keräillä, vihollisia ja puita voi piestä, hahmo voi vihellellä tai antaa komentoja ja jopa ulostaminen onnistuu nappia painamalla. Hahmon liikehdintä on hiukan jäykähköä, ja varsinkin hyppiminen paljastaa normaalia luonnottomamman painovoiman pelimaailmassa, jossa muutenkin fysiikka on aika lapsenkengissä.

Ark: Survival EvolvedArk: Survival EvolvedArk: Survival EvolvedArk: Survival Evolved
Ark: Survival EvolvedArk: Survival EvolvedArk: Survival EvolvedArk: Survival Evolved