Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
arviot
Pro Evolution Soccer 2018

Pro Evolution Soccer 2018

Vanhaa pohjaa hiotaan, mutta uudistuksiakin tehdään.

  • Teksti: Sam Bishop (Käännös: Markus Hirsilä)

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Joka vuosi käydään kamppailua jalkapallofanien keskuudessa FIFAn ja PESin kesken. Tänä vuonna Konami on entisestään panostanut peliinsä Pro Evolution Soccer 2018. Uusien ominaisuuksien lisäksi kokonaisuus on viime vuoden versiota entistäkin hiotumpi.

Eräs muutos on paranneltu ohjaus. Aina sitä ei huomaa, mutta silti pelaajien aiempaa nopeampi reagointi tulee varmasti hyödyksi tilanteissa. Vastustajan puolustuksen läpi kikkailu vaatii silti edelleen taitoa, eikä tarkka ohjaus ei ole koskaan huono asia. Toinen muutos on tilanteen mukaisesti pallon suojaaminen vastustajilta. Palloa kuljettava pelaaja asettaa vartalonsa nahkakuulan ja vastustajan väliin, mikä luo selvän lisäpanoksen immersioon.

Suurimman kunnian parannuksista ansaitsee kuitenkin maalivahtipeli. Aiemmin riittävän lähelle päästyään pallo vain lähinnä lipui maaliin, mutta nyt torjuntapeliin on selvästi panostettu. Lopputulos tuntuu realistisemmalta, ja samalla maalin tekeminen aiempaa tyydyttävämmältä. Varsinkin aktiivisella syöttöpelillä tuntuu nyt saavan aikaan taidokkaita maaleja.

Laukaisut kohti maalia ovat edelleen jännittäviä tapahtumia, eikä ainutkaan tilanne tunnu samanlaiselta muiden kanssa sen enempää asemoinnin kuin animaatioidenkaan puolesta. Ärsyttävää on se, että aivan maalin edustalla pallon haltuunsa ottanut hyökkääjä vain ani harvoin siirtää pelivälineen välittömästi verkkoon lyhintä reittiä pitkin.

Myös sääolosuhteet vaikuttavat pelaamiseen. Yksi ottelu käytiin rankkasateessa, jolloin varsinkin puolustajat luistelivat märällä nurmella, ja pallon käsittely yleensä muuttui huomattavasti hankalammaksi. En muista koskaan ennen sateen vaikuttaneen yhtä ratkaisevasti pelityyliin virtuaalisessa jalkapalloilussa.

Puolustuspelissä pätevät edelleen ne samat vanhat PES-säännöt. Liukutaklauksesta napsahtaa yleensä keltainen kortti, koska hyökkääjät harvemmin hyppäävät lähestyvän iskun ylitse. Näin ollen puolustus on rakennettava pääosin muilla tavoilla, mikäli mielii pitää oman maalinsa puhtaana.

Käyttöliittymää on parannettu, joskaan vieläkään ei voi puhua täysin onnistuneesta ratkaisusta. Esimerkiksi monilla isommilla nimipelaajilla on omat muotokuvansa. Itse pelissä käyttöliittymä voisi antaa enemmän tietoa pelaajalle siitä, mitä on tapahtumassa.

Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018
Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018
Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018Pro Evolution Soccer 2018
Pro Evolution Soccer 2018