Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
arviot
Songbringer

Songbringer

Pikselöityä grafiikkaa, satunnaista maailmaa huumorin ja kiiltävän miekan kera.

  • Teksti: Jon Calvin (Käännös: Markus Hirsilä)
Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Indie-pelit ovat viime aikoina tarttuneet nyt jo aikuisiksi varttuneiden pelaajien 8-bittiseen nostalgiakaipuuseen. Songbringer pyrkii tavoittamaan taianomaisen lapsuuden tunnelman pikselimäisellä grafiikalla ja konemaisella synteettisellä musiikilla.

Songbringer on itsetietoinen, tieteisteemainen toimintaroolipeli, joka on Nathanael Weissin käsialaa. Projekti sai alkunsa Kickstarterissa vuonna 2015. Alusta alkaen on selvää, että vahvana inspiraation lähteenä ovat toimineet The Legend of Zelda -pelit.

Tuntemattomalle planeetalle pakkolaskun tehtyään bilettämisestä pitävä sankari Roq löytää Nanoswordin, joka on legendaarinen esine. Miekkaan tarttuminen herättää muinaisen pahuuden planeetan uumenista. Ei siis ole muuta mahdollisuutta kuin lähteä pelastamaan maailmaa Jib-nimisen skybotin kanssa. Miekkaillen ja iskien kaksikko raivaa tiensä voitosta voittoon tavoitteena löytää miehistön muut jäsenet. Toki siinä sivussa on määrä pelastaa Ekzerran maailma.

Peli on niin sanottu luolastoryömintä eli dungeon crawler, joka alkaa kuusikirjaimisen tiedostonimen syöttämisellä. Tämä nimi toimii lähtöpisteenä, jolla peli muodostaa satunnaisesti eteen muodostuvan maailman miljoonista vaihtoehdoista. Saman merkkijonon syöttäminen tuottaa aina samanlaisen maailman, joten pelikokemuksensa voi tällä tavalla jakaa myös muille. Myös musiikki muotoutuu satunnaisesti tiettyjen reunaehtojen puitteissa. Lopputulos on ehkä hieman yllättäen erittäin onnistunut.

Taistelumekaniikka tuntuu välittömästi tutulta jokaiselle, joka on lajityyppiin joskus tutustunut. Haaste nousee tasaisesti aloittaen yhden napin sivalluksista aina massiivista tuhoa tuottaviin yhdistelmiin asti. Songbringer opettaa salojaan hyvällä tahdilla, ja lopulta pelaaja tuntee saavuttaneensa oikean mestaritason. Kykyjä ja keinoja avataan ajan kuluessa, ja huippuhetkinä toimivat pomotaistot. Puolivälissä mukaan tulee esineiden yhdistäminen, jolloin hahmolleen saa jonkin pysyvän uuden kyvyn.

Nanoswordin lisäksi käytössä on bumerangimainen silinterihattu, materiansiirtopallo, aavemiekka, sytytin ja kilopommeja. Muitakin hyödyllisiä esineitä on. Esimerkiksi silinterin yhdistäminen salamaesineen kanssa tuottaa sähkövahinkoa tekevän hatun. Materiansiirtopallon yhdistäminen tuliesineen kanssa jättää jälkeensä liekkisen vanan. On silti muistettava, että nämä yhdistämiset ovat peruuttamattomia. Tämä rohkaisee pelaamaan pelin läpi useampaan kertaan kokeillen seuraavalla kierroksella jotain toista yhdistelmää.

SongbringerSongbringerSongbringerSongbringer
Songbringer
Gamereactor

Juridiset tiedot

More

Copyright 1998-2018 - Julkaisija: Gamez Publishing A/S, Toftebæksvej 6, 2800 Kongens Lyngby, Tanska.