Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
arviot
The Solus Project

The Solus Project

Yksinään selviytyminen ei ole kaunista touhua mystisestä tunnelmasta huolimatta.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Maapallo on tuhoutunut, ja ihmiskunnan viimeiset rippeet asustavat avaruusaluksilla Pluton läheisyydessä. Jotta elämä voisi jatkua, uutta asustettavaa planeettaa lähetetään etsimään tiedustelualus. Vuosia matkustanut alus joutuu onnettomuuteen ja haaksirikkoutuu potentiaaliselle planeetalle. Alkaa taistelu eloonjäämisestä vieraan planeetan karua ympäristöä ja armotonta säätä vastaan.

The Solus Project on eloonjäämisseikkailu kevyillä pulmilla höystettynä. Hahmon silmistä kuvattu selviytyminen asettaa pelaajan haaksirikkoutuneen saappaisiin, jonka elintoiminnoista on pidettävä huolta. Muun muassa liiallinen nälkä, jano ja kylmyys vievät tuonpuoleiseen, joten pelaaja pääsee pähkäilemään selviytymistään vieraan planeetan karuissa oloissa varsin yksityiskohtaisesti. Selviytymisen ohessa tavoitteena on luoda kontakti muuhun ihmiskuntaan ja selvittää planeetalta löytyneen hylätyn muukalaissivilisaation syntyperiä.

Virtuaalikakkuloilla pelatessa hahmon liikkumisen voi valita tavallisen kävelyn ja teleporttiliikkumisen väliltä. Move-kapulat toimivat hahmon käsinä, vaikka näkyvätkin pelissä vain kapuloina. Toinen käsi on varattu tieteispädille, joka esimerkiksi seuraa hahmon elintoimintoja ja kääntää maailmasta löytyneitä tekstejä. Toinen käsi on vapaa keräämään tavaroita ja käyttämään niitä erinäisiin tarkoituksiin. Koska tavaroiden keräys ja käyttö perustuvat yhden napin painallukseen, ei pelin VR-versiolla juuri merkitystä ole. Toki kypärän avulla pelaaja voi vapaasti tuijotella ympäriinsä pelimaailmassa, mutta kyllä tällaisenaan virtuaalisuus tuntuu kovin päälle liimatulta.

Peli ei juuri selittele itseään, vaan antaa pelaajan löytää tiensä. Kantapään kautta opittuna The Solus Project avautuu varsin hitaasti, mutta vauhtiin päästyään aavemainen tunnelma pitää kohtuullisen sujuvasti otteessaan. Kun oppii pelin tavoille, pulmat eivät ole mitenkään päänvaivana, ja suurimmat huolet tulevat erilaisista ajoituksista ja pallottelusta riittävän ruuan sekä tarvittavan lämmityksen kanssa.

The Solus ProjectThe Solus ProjectThe Solus ProjectThe Solus Project
The Solus ProjectThe Solus ProjectThe Solus ProjectThe Solus Project