Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
arviot
Jettomero: Hero of the Universe

Jettomero: Hero of the Universe

Sympaattinen sielunmatka jättirobotin urotekoihin on ikimuistoinen pelikokemus.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Iso punainen robotti herää pieneltä planeetalta tietämättä mitään itsestään. Hyväntahtoinen jättiläinen haluaa kuitenkin olla sankari auttaen pienempiään, ja ohessa löytää totuuden olemassaoloonsa. Ympärillä vellova loputon avaruus lukuisine planeettoineen antaa hyvät puitteet urotekoihin, joten eikun menoksi. Tässä tulee Jettomero!

Pelillisesti varsin minimaalinen Jettomero: Hero of the Universe on enemmän tunnepohjainen kokemus. Se on sympaattinen sielunmatka hyväntahtoisen, mutta väärin ymmärretyn jättiläisen urotekoihin. Tavoitteena on auttaa pikkuruisia ihmisiä eri planeetoilla muun muassa sammuttelemalla metsäpaloja, hätistelemällä myrskypilviä ja taistelemalla isoja hirviöitä vastaan. Vaikka osa onnettomuuksista onkin itse Jettomeron tekosia, se ei hidasta sympaattisen sankarin avun jakamista: ei hänkään voi tehdä enempää kuin parhaansa.

Robottia liikutellaan yksinkertaisesti tatista ja muutamat erilliset toiminnot, kuten käsien heiluttelu tai maan polkeminen, ovat aktivoitavissa ohjaimen muilla napeilla. Koukkuna pelissä on, että robotin ympäriinsä tömistely ei ole kovin tarkkaa puuhaa. Jettomero toki tottelee käskytystä, mutta ohjattuun suuntaan kävely on varsin hataraa, ja suunnassa pysymisessä on vähän niin ja näin. Tämä aiheuttaa ongelmia, sillä planeettojen mielenkiinnon kohteet ja kerättävät tavarat ovat tietenkin asetettuina keskelle ihmisten kaupunkeja tai muita helposti hajoavia rakennelmia. Jättiläinen Jettomero polkee vahingossa avustustyönsä ohessa kaupungit palasiksi ja sytyttelee tulipaloja tuon tuosta.

Ihmisten niin sanotun auttamisen lisäksi jättirobolla voi lennellä avaruudessa, jossa avautuu myös mahdollisuus lisäbonuksiin pienimuotoisten taitolento-osuuksien muodossa. Jettomero löytää uusia osia kehoonsa tömistelemällä jalkojaan merkatuissa kohdissa planeetoilla. Kehon osat eivät vaikuta hahmon liikuteltavuuteen vaan mahdollistavat ainoastaan sankarin ilmeen muokkaamisen pelaajalle mieleiseksi. Voittaessa oikea-aikaista nappien painelua vaativat quicktime event -tyyliset taistelut isojen monsujen kanssa avautuu vielä erillinen pulmapeliosio, jossa pelaajan pitää löytää oikeat sanat tekstiin. Kun teksti on lukukelpoista, saa nähtäväkseen pienen palasen sarjakuvamaista videota. Tämä avaa taustoja ihmiskunnan kohtalosta ja Jettomeron synnystä.

Jettomero: Hero of the UniverseJettomero: Hero of the UniverseJettomero: Hero of the UniverseJettomero: Hero of the Universe
Jettomero: Hero of the UniverseJettomero: Hero of the Universe