Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
arviot
Forza Motorsport 7

Forza Motorsport 7

Turn 10 siirtää sarjaansa piirun verran pois simulaatiopelaamisesta.

  • Teksti: Petter Hegevall (Käännös: Markus Hirsilä)

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Seitsemännen Forzan painopiste on selvästi ollut sen pohjan hiomisessa, jonka jo Forza Motorsport 6 teki. Tämä selittänee myös vähäiset uudistukset, jotka ovat yksi uusi rata (Dubai Highway), muutama uusi auto verrattuna edelliseen Forzaan ja yksi uusi pelimuoto. Sisällön esitystapaa on kuitenkin muutettu, ja ennen kaikkea uratila on rakenteeltaan erilainen. Pääasiassa Forza 7 on kuitenkin se sama peli kuin Forza 6, joskin hieman hiotumpi. Kyseessä on mahdollisesti Turn 10:n kaikkien aikojen hiotuin peli.

Tällä kertaa säätilat muuttuvat. Sadevesi kerääntyy lätäköiksi, vesipisarat roiskuvat ja sumu vaikuttaa näkyvyyteen. Säätiloihin ihastuminen on kuitenkin vaikeaa, koska pelaamisen tarkoituksena on olla autollaan mahdollisimman nopea. On kuitenkin sanottava, että säätilat toimivat hienosti. Pääosan ajasta pelasin silti ilman muuttuvia säitä, joka onneksi on myös mahdollista.

Forza Motorsport 7 tarjoaa sitä samaa kuin sarjan aiemmatkin osat. Uratila on nimeltään Forza Driver's Cup, ja totuttuun malliin tyvestä puuhun noustaan. Ulkoista olemusta lukuun ottamatta oikeastaan mikään ei ole muuttunut. Tietyllä tavalla tämä on mukavaa, sillä heti lähtöruudussa tietää varsin tarkasti, mitä tuleman pitää. Toisaalta taas harmittaa pelata seitsemättä kertaa samanlaista uratilaa, eikä oman kuskin luominen toiston tunteelta pelasta. Pelinkehittäjien olisi jo korkea aika keksiä jotain uutta.

Edellä mainittu koskee myös moninpeliä. Aiemmista osista tuttuja moninpelimuotoja on hiottu ja monipuolistettu. Eniten muutoksia on tehty ajojen välillä nähtävään varikkotoimintaan. Tämä on ihan mukava lisä, mutta lopulta kuitenkin vain kosmeettinen uudistus. Arvostan silti Turn 10:n tapaa tehdä kokemuksesta aiempaa persoonallisempi.

Forza 7 ei rohkaise ostamaan ja myymään autoja. Päinvastoin tarkoituksena on kerätä mahdollisimman kattava kokoelma erilaisia pirssejä. Pelatessa ei kuitenkaan näkynyt jälkeäkään niistä ennakkoon luvatuista yli 700 autosta. Niin ikään Forza Motorsport 4:n suosikit puuttuvat. Koko pelisarjan paras auto Calsonic Nissan GT-R R34 Skyline JPGT loistaa poissaolollaan. Turn 10:n on aika suunnata katseensa Polyphonyn suuntaan, ja seurata Gran Turismo Sportin esimerkkiä valikoimassaan.

Forza Motorsport 7Forza Motorsport 7Forza Motorsport 7Forza Motorsport 7
Forza Motorsport 7