Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
arviot
Redout

Redout

Palaa tulevaisuuteen tuhat lasissa

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Wipeout, F-Zero ja Rollcage kuuluivat varsinkin 90-luvulla vahvasti voineen futurististen ajopelien kuninkuussarjaan, joka kuitenkin lajityyppinä on mystisesti hiipunut konsolisukupolvien myötä. Indiefirma 34bigthings tekeekin paluun tulevaisuuteen näitä pioneereja muistavan Redoutin kanssa, joka pelaajien onneksi on sekä hyvä että halpa. Alkujaan Steamissa julkaistu Redout on hinnastaan huolimatta täysiverinen teos Enhanced Editionin tuomien lisätäytteiden ansiosta.

Pääpaino on sopivasti haastavammaksi muuttuvassa ja erilaisia pelimuotoja sekoittelevassa uratilassa. Aluksi valitaan oma talli alusten ominaisuuksien perusteella, mutta eri tallien ajokkeja voi ostaa vapaasti lisää avokätisesti jaettavilla palkintorahoilla. Kestävien, mutta hitaiden, alusten kanssa kisaaminen tuntuu ainakin aloittelijan näkökulmasta paljon haasteellisemmalta kuin heiveröisemmillä vauhtihirmuilla, minkä vuoksi suosin itse melkeinpä joka kilpailussa riskialttiisti silkkaa nopeutta. Aluksia voi kevyesti päivitellä, ja niihin voi asentaa myös päivityksiä, mutta yksilöintimahdollisuudet ovat pitkälti melko yksinkertaisia ja vähän turhankin valjuja. Itse kisoissa ei keskitytä räiskimään aseilla, ja pelaajan varustamat päivitykset ovat kilpailuissa kertakäyttöisiä.

Kisoja paahdetaan muita kuskeja ja aikaa vastaan useammassa eri tilassa pääasiassa ajokin kestävyyttä tai nopeutta mitaten. Pitkissä kisoissa kaarteisiin ajon on pakko olla hallussa, sillä ajokin yksikin hajoaminen saattaa johtaa kisan häviämiseen. Aluksia ohjataan molempia tatteja hyödyntäen, joista toisella hienosäädetään itse aluksen tulokulmaa kurveissa ja kierteissä. Systeemin oppii suhteellisen nopeasti, mutta se vaatii kuitenkin sen verran totuttelua, että ihan kertaluontoiseksi illanistujaisten arcade-kokemukseksi Redout saattaa olla liian tekninen. Moninpeliä on tarjolla niin jaetulla ruudulla kuin verkossakin, mutta peliseuran löytäminen pienen pelaajamäärän johdosta on hyvin vaivalloista.

RedoutRedout
Redout