Suomi
Gamereactor
arviot
Bloody Zombies

Bloody Zombies

Nostalgista mätkimistä zombien parissa VR:llä tai ilman

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Lontoo on zombien valtaama, ja kaupunki on sekasorron partaalla. Muutama katutappelija päättää kuitenkin vallata kadut takaisin. Pelaajan ohjauksessa nämä tappelijat pääaseinaan nyrkit aloittavat verisen siivouksen beat 'em up -klassikoille kumartavassa Bloody Zombiesissa.

Tyylilajin perinteiden mukaisesti ohjattavuus Bloody Zombiesissa on selkeä. Sprite-grafiikalla luotuja 2D-hahmoja ohjaillaan rajoitetussa tilassa sivu- ja pystysuunnassa. Hahmoa voi myös juoksuttaa sekä hyppyyttää ja perustappelu hoituu lyönnein ja potkuin. Tappeluun saa monipuolisuutta yhdistelemällä eri toimintoja ja keräilemällä kentästä löytyviä erinäisiä aseita zombien päänmenoksi.

Peliin on lisätty erillinen taistelutaitojärjestelmä, jonka avulla saa käyttönsä erikoishyökkäyksiä. Erilaisia hyökkäyksiä on muutamasta eri tyylilajista, ja yksittäisiä uusia taitoja voi löytää kentistä tai ostaa pelin sisäisestä kaupasta kerätyillä kolikoilla. Nämä taidot tulevatkin tarpeeseen, sillä vihollismäärät kasvavat vauhdilla. Vaikeustaso kasvaa nopeasti, joka kulminoituu tasojen lopussa häämöttäviin loppuvihollisiin.

Bloody Zombiesissa ei tarvitse yksin ottaa mittaa elävistä kuolleista, sillä peli tukee jopa neljän pelaajan yhtäaikaisia turpakäräjiä. Joko paikallisesti tai netin välityksellä pelaajat voivat siivota Lontoon katuja yhteisvoimin. Bloody Zombies tukee myös VR-tilaa, joka toimii yhdessä telkkarista peluun kanssa. VR paljastaa kenttää huomattavasti laajemmin verrattuna televisiosta pelaamiseen, ja katselukulman kallistelun avulla VR-kokija voi löytää muuten piilossa olevia bonuksia pelin edetessä. Kaikki tämä on kuitenkin varsin vähäinen lisä, joten VR-tuki on vain selkeä markkinointikikka.

Bloody ZombiesBloody ZombiesBloody ZombiesBloody Zombies
Tämä on mainos:

Graafisesti Bloody Zombies on miellyttävän lämminhenkinen sisällöstään huolimatta. Tummanpuhuva maailma on piirretty yksityiskohtaisesti, ja sarjakuvamainen tyyli sopii kevyesti esitettyyn aiheeseen. Erilaisia vihollisia tulee vastaan kiitettävän paljon ja niiden ulkonäössä sekä toimintatavoissa on mukavasti vaihtelua. Retrohtavan 2D-grafiikan tuijottelu VR-tilassa on mielenkiintoinen kokemus. Hauskana lisänä VR:llä pelattaessa pelihahmokin käyttää VR-laseja.

Äänien puolella Bloody Zombies pysyttelee neutraalina. Tyypilliset muksimisäänet ja murahtelut ovat paikallaan, mutta seasta ei nouse esiin mitään ihmeellistä. Henkilöhahmoilla on kuitenkin kiva englantilainen aksentti, joka istui erityisen hyvin varsinkin omalle lihaskimpulleni. Kovasti äänensä ja asenteensa puolesta Vinnie Jonesia muistuttavan hahmoni katu-uskottavat letkautukset zombeja pätkiessä tai kerätessä arvotavaraa olivat huvittavia. Tosin puheita kierrätettiin hiukan liikaa.

Bloody Zombies on tuulahdus entisaikojen beat 'em up-peleistä tuoden pientä kivaa illanistujaisiin kavereiden kanssa nautittuna. Loputtomalla mätkimisellä ei kuitenkaan ole kovin paljon tarjottavaa pidempään iloon. Myös pelkkä VR-osion mainosmielessä mukaan ottaminen häiritsee. Bloody Zombies on huolestuttava esimerkki siitä, että VR-teknologiaa käytetään sen potentiaalia hyödyntämättä markkinointikikkana samalla tavalla kuin elokuvissa 3D:tä. Jos siis olet hankkimassa VR-peliä, älä osta Bloody Zombiesia.

Bloody ZombiesBloody ZombiesBloody ZombiesBloody Zombies
Tämä on mainos:
HQ
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Huoliteltu grafiikka, monipuoliset vastukset, VR-lasit päähenkilöllä, paikallinen moninpelitila
-
VR:n pintapuolisuus, vaikeustason nousu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä