Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Heliborne

Heliborne

Näillä koptereilla ei sotaa voiteta

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Siitä onkin hetki vierähtänyt, kun lensin vaarallisia tehtäviä helikopterilla klassisessa Desert Strikessä (Electronic Arts, 1992). Toki vuosien varrella vastaan on tullut muutamia muitakin mahdollisuuksia hypätä sotahelikoptereiden puikkoihin, mutta vanhaa kunnon klassikkoa muistelee aina lämmöllä. Tähän kaipuuseen tuntui Jetcat Gamesin Heliborne tarjoavan täsmälääkettä näyttävän trailerin avulla. Onkin korkea aika laittaa kypärä päähän ja vallata taas taivaat.

Helibornen alkuvalikko mainitsee heti alkuun, että peli ei ole vielä saavuttanut edes tasalukua versionumerossaan (versio 0.86 kirjoittamisen hetkellä). Vaikka kyseessä ei olekaan enää Early Access -versio, on versionumeron vajaavaisuus silti näkyvissä pelissä valitettavan selkeästi. Valikot ovat todella sekavat käytettävyydeltään, ja eri pelimuotoja on vaikea tulkita nappien takana olevissa teksteissä. Jos sattuu löytämään tiensä esimerkiksi PvP-osioon, tuntuu tarjolla oleviin tehtäviin pääsy täysin satunnaiselta. Esimerkiksi tarvittavien pelaajien määrällä ei tuntunut olevan vaikutusta siihen pääsikö peliin mukaan vai ei. Lopulta jopa yksinpelikampanjan aloittaminen vaati nappien painelua sieltä täältä, ja varsin haastavaa päättelyä.

Tekijät ovat selvästi upottaneet paljon aikaa sotahelikopterilentelyyn sopivien aikakausien valinnassa. Tapahtumapaikat ja -aikakaudet erottuvat toisistaan hyvin, mikä monipuolistaa peliantia. Pelaaja pääsee osaksi erilaisten sotakoptereiden pelastus- ja hyökkäystehtäviä auttaen valitsemaansa puolta ajanjaksoon kuuluvilla sotaratsuilla. Miellyttävä lisävire tulee historiassa oikeasti tapahtuneiden taistelujen lisäämisestä tehtävävalikkoon. Helikoptereita on saatu mukaan myös kiitettävä määrä, ja niiden ulkokuoren mallintaminen on laadukasta.

Ohjattavuudeltaan helikopterissa riittää paljon namiskoita paineltaviksi. Helibornen oletusnappien ja hiiren käyttö on varsin osuvaa tuntuen heti kättelyssä loogiselta. Pieni opastus olisi tosin ollut paikallaan pelin alkuun, sillä näppäimistökartan ja pelin välillä tulee seilattua jonkin aikaa, ennen kuin helikopterin saa lentämään kunnolla. Hyvistä napeista huolimatta lentämisestä puuttuu tuntumaa, sillä kopterit ovat vääjäämättä liian raskaita ja kömpelöitä. Vauhtiin pääseminen tai siitä pysähtyminen kestää liian pitkään, kunnes ohjattavuus humpsahtaa kerralla yliohjauksen puolelle. Samaa ongelmaa tuntui olevan nousun ja laskunkin kanssa.

HeliborneHeliborneHeliborneHeliborne
HeliborneHeliborneHeliborneHeliborne