Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Spintires: MudRunner

Spintires: Mudrunner

Mahorkka huuleen ja flanellipaita päälle, sillä zenmäisessä eräjormailussa on alkukantaista voimaa.


Facebook
TwitterReddit

Useampi vuosi sitten PC-pelaajat pääsivät hyppäämään varsin erilaisen autopelin rattiin. Nykyään jonkinlaista kulttisuosiota nauttiva Spintires (Pavel Zagrebelnyj, 2013) esitteli nopeiden ja kiiltävien urheiluautojen sijaan raskaita ja kovia kokeneita rekkoja. Kilparadat oli vaihdettu pystymetsiin ja vauhti oli sen mukaista. Nyt peli tekee paluun lisätyllä sisällöllään ja entisestään ehostetulla grafiikalla. Tällä kertaa konsolipelaajatkin on kutsuttu mukaan kaasuttelemaan.

Spintires: Mudrunnerissa pelaajan on tarkoitus samoilla erilaisilla ajoneuvoilla pitkin monipuolisia ruraalialueita, joko yksin tai muutamien kaverien kanssa netin välityksellä. Pelaajalle asetetaan erilaisia tehtäviä, kuten puiden noukkiminen Jumalan selän takaa, ja lastin kiikuttaminen sahalle pilkottavaksi. Haastetta tehtäviin tuo bensan kulutus ja mahdolliset vauriot kulkuneuvoihin. Vaihtoehtoisesti voi tehtävä olla myös esimerkiksi rekka-auton perävaunun parkkeeraus, mutta pelin viehättävyys on yksinkertaisesti "kyntää" luontoäidin perunapeltoja siellä, missä kävelykin tekisi tiukkaa.

Pelin vetovoima on uskomattoman realistisessa maasto- ja ajomallinnuksessa. Autot käyttäytyvät todella aidonlaisesti, koska peli ottaa huomioon eri autojen rengasvetoisuudet ja painot kuormineen. Tämän lisäksi Spintires on panostanut huolella siihen, kuinka autot käyttäytyvät erilaisilla pinnoilla, ja kuinka nämä pinnat muokkautuvat ajon seurauksena. Realistiset fysiikkapohjaiset mutatiet, suot ja joet luovat hauskoja haasteita, kun esimerkiksi tukkeja täyteen lastatulla kuorma-autolla polkee pitkin rämeikköjä. Autolla revittely mutatiellä saattaa tuhota tien jättäen auton jumiin, tai liian syvä joki saattaa viedä auton mukanaan vahvoilla virtauksillaan.

Graafisesti peli on linjassa realistisen maasto- ja ajomallinnuksensa kanssa. Spintires näyttää upealta piirtäessään monipuolista luontoa tarkasti mallinnetuille ajoneuvoille. Muokkautuva maasto ja aidosti likaantuvat ajoneuvot eivät yksinään tee vaikutusta, vaan pelissä on myös vaihtuvat vuorokaudenajat, sääilmiöitä, tyylikkäästi toteutettu vesi ja paljon muuta. Yksityiskohdatkin ilahduttavat, kun esimerkiksi joessa kahlatessa moottorista valuva öljy leviää pitkin vettä sateenkaarenväreissään.

Spintires: MudRunner