Suomi
Gamereactor
arviot
Destiny 2

Destiny 2 (PC)

Konsolien kuninkaan komein versio

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jo ensimmäistä Destinyä odotettiin PC:lle heikoin lopputuloksin. Kakkososa korjaa onneksi tämän, eikä tyydy vain siirtämään konsoliversiota uudelle alustalle ottamatta PC:n erityispiirteitä huomioon.

Joidenkin pelaajien alustava huoli Destiny 2:n PC-version käännöksestä on osoittautunut turhaksi. Bungien itsensä sijaan porttauksesta vastaa pääosin Vicarious Visions ja jäljen perusteella porukan voisi palkata uudelleenkin. PC-versio sekä rullaa sujuvasti että näyttää konsolisisaruksiaan paremmalta. Pieniä notkahduksia ruudunpäivityksessä esiintyi tietyillä pelialueilla, mutta muuten käännös on ammattitaitoisesti tehty.

Asetuksia on niin näkökentän laajuudesta tekstuurien skarppiuteen ja hiiritähtäyksen hienosäätöön asti. Pintakuviointien tarkkuus on konsoliversioita korkeampi, joten resoluution nostosta on kouriintuntuvaa apua. Suurin ero on kuitenkin pelituntuman puolella kohonneen ruudunpäivitystahdin ansioista. Tähtääminen on nopeampaa, sulavampaa ja suurissakin väännöissä sujuvampaa. Pienenä makuasiana näppäimistöllä liikkuminen tuntuu aavistuksen konemaisemmalta peliohjaimen analogiseen tattiin verrattuna, jos jotain negatiivista siirtymästä haluaa hakea.

Jimm'sin Gamer Gold -testikoneen Nvidia GTX 1070- ja Ryzen -prosessorikombo pyörittää peliä ongelmitta 1440P-resoluutiolla vähintään 60 ruutua sekunnissa melkein täysillä asetuksilla. Pienellä hienosäädöllä satasen raja on suhteellisen helppo rikkoa, jos sulavuuden kanssa ei halua tehdä kompromisseja tai omasta 144 hertsin monitorista haluaa kaiken irti.

Tämä on mainos:
Destiny 2Destiny 2Destiny 2Destiny 2

Hiiritähtäyksen takia peli tuntuu aavistuksen helpommalta etenkin puoliautomaattisia scout rifle -aseita suosivalle. Tärkeät pääosumat napsuvat mukavasti kohdilleen laukauksesta toiseen. Lähiväännöissä ja täysautomaattiaseilla ero ei ole niin merkittävä. Valikoiden osalta Vicarious Visions olisi voinut tehdä vielä hieman lisää duunia, sillä ne eivät kaikilta osin ole päässeet irti konsolipohjaisuudestaan. Esimerkiksi eri nappien pohjassa pitäminen tuntuu monessa kohtaa tarpeettomalta hiiren tarkkuuden takia.

PC-versiota on saatu odottaa pitkään, mutta odotus on tällä kertaa kannattanut. Peli itsessään ei ole suuresti muuttunut ensimmäisestä Destinystä, mitä nyt tarinaa on enemmän ja monia ominaisuuksia on järkevöitetty puolin ja toisin. Parempien rojujen ansaitseminen loppupelin puolella vaatii edelleen joko vankkoja istumalihaksia tai silkkaa tuuria, eivätkä pelin kaikki eri mekaniikat aukea ilman wikitukea. Kyseessä on silti nykyaikaisen räiskintäpelin paras versio, jonka pelaamisen jälkeen konsoleiden laahustavan ruudunpäivityksen pariin on vaikea palata. Pelihahmot ja tallennukset eivät valitettavasti liiku eri versioiden välillä, joten sohvalla aloitettua seikkailua ei voi jatkaa peli-PC:n äärellä ja toisinpäin. Lisäksi osa etenkin näyttävimmistä kosmeettisista varusteista on piilotettu mikromaksujen taakse, mikä tuntuu olevan valitettavan yleinen trendi isoissa julkaisuissa.

Destiny 2Destiny 2Destiny 2Destiny 2
Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ

Testattu Jimm's Gamer Gold 1070 V3 -pelitietokoneella. Tehomasiinan tarkat lisätiedot löydät täältä.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Laadukasta työtä, sujuvuus ja sulavuus, hiiritähtäys
-
Tallennukset eivät siirry alustojen välillä, loppupelin tuuripohjaisuus, mikromaksut täyshintaisessa pelissä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Destiny 2: Curse of Osiris DLCScore

Destiny 2: Curse of Osiris DLC

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Bungien kaltaisen ison ja ammattitaitoisen studion luulisi oppivan virheistään. Ensimmäinen Destiny on kuitenkin näemmä jäänyt unholaan, sillä Curse of Osiris -lisäri toistaa kaikki isiensä virheet.



Ladataan seuraavaa sisältöä