Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Nioh

Nioh (PC)

PC-version hankkivat: muista katsoa asetukset huolella läpi.


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Huomautus: PC-version arvio keskittyy nimensä mukaisesti pääosin PC-version laatuun. Arviossa käytettiin sekä näppäimistöä että Steam Controlleria.

Lähinnä Dead or Alivesta ja Ninja Gaidenista tunnettu Team Ninja yllätti alkuvuodesta, kun vuonna 2004 julkistettu Nioh julkaistiin viimeinkin. Nyt loppuvuodesta PC-pelaajat saivat vuorostaan yllättyä, kun aikaisemmin yksinoikeudella PS4:lle ilmestynyt Souls-like sai tietokoneversionsa.

Lyhyt kertaus tietämättömille: Nioh sijoittuu 1600-luvun myyttiseen Japaniin, missä pelaaja asettuu englantilaisen William Adamsin saappaisiin, joka ninjamestareiden oppien avulla asettuu kamppailemaan henkiä ja demoneja vastaan. Dark Soulsin ja Ninja Gaidenin yhdistelmä keskittyy pääasiassa kiihkeisiin taisteluihin ja sitä kautta hahmon kehittämiseen.

PC-version käynnistäminen antoi kirjoitushetkellä huonon vaikutelman. 1280 x 720 -resoluution ja 30 FPS:n ruudunpäivityksellä aukeava ikkuna vaikuttaa suoralta konsolikäännökseltä. Pelinsisäisistä asetuksista ruudunpäivityksen voi nostaa lukittuun maksimiin 60 FPS, mutta resoluutiolle ei näytä olevan mitään vaihtoehtoa. Ratkaisu löytyykin Steamin kautta aukaistavasta käynnistyssovelluksesta, mitä kaikki pelaajat eivät välttämättä löydä. Asetuksissa on säädöt niin resoluutiolle, varjojen laadulle kuin renderöintiresoluutiollekin. Korkein tuettu resoluutio on 4K, joten hifistelijöille on tarjolla silmänkarkkia. Nyt pelin julkaisun jälkeen tämä "launcheri" tulee automaattisesti peliä käynnistettäessä.

Pelin tarjoamat grafiikka-asetukset muistuttavat pitkälti PS4-version tarjoamia asetuksia: toimintaan tai elokuvamaisuuteen keskittyvät esimääritykset ovat kopioita konsoliversiosta, mutta mukana on asetukset myös minimi- ja maksimiteholle. Asetuksia voi myös muuttaa oman mielensä mukaiseksi: saatavilla on resoluutiomahdollisuuksia 4K-tasolle (3840x2160), 30 tai 60 FPS:n ruudunpäivitys, renderöintiresoluutio- ja varjojen laatu -valikot sekä valintalaatikot dynaamisille heijastuksille (dynamic reflections), kameran liikesumennukselle (motion blur) ja ambient occlusionille. Lisäksi peli-ikkunan saa joko kokoruutuun, ikkunaan tai reunattomaan ikkunaan.

NiohNiohNiohNioh
NiohNiohNiohNioh