Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Sonic Forces

Sonic Forces

Voimalla sinisen siilin

Facebook
TwitterReddit

Sonic-siilin vuosi näytti kerrankin valoisalta, kun kesällä julkaistu Sonic Mania vakuutti viimein niin kriitikot kuin pelaajatkin ja Sonic Teamin Sonic Forceskin näytti ihan lupaavalta jatkolta viime vuosien parhaimmistoon kuuluneelle Sonic-pelille, Generationsille. Vaan voihan Sonic Team.

Pohjimmiltaan Sonic Forces toki on jatkoa Generationsille. Sonic seikkailee kahden olomuotonsa voimin kahdessa ja kolmessa ulottuvuudessa samalla siilin pelihistorian suuntaan kumartaen. Uutuutena mukana on myös pelaajan itsensä luoma avatar, jolle on paketissa niin ikään omalaatuiset osuutensa tarjolla. Sen lisäksi myös Shadow-siilille on oma, erikseen ladattava kenttäpakettinsa.

Kun Forces oli kahden istuman ja noin kolmen tunnin pelaamisen jälkeen nähty lisälevyineen päivineen, jäin mietteliääksi. Mitä ihmettä Sonic Team on puuhannut kaikki nämä vuodet? Sonic Forces on ollut tuotannossa vuodesta 2013 lähtien. Eikö neljässä vuodessa saatu oikeasti aikaan tämän enempää?

Ilmeisesti panoksia on pistetty runsaasti päivitettyyn Hedgehog Engineen. Playstation 4:llä pelattuna peli on todellakin paikoitellen makean näköinen ja rivakka tuttavuus. Sulava ruudunpäivitys ja vaihtelevat ympäristöt hellivät silmiä. Myös äänimaisemaan on panostettu. Taustalla rokkaileva soundtrack on parasta mitä 3D-Soniceissa on kuunaan kuultu, ja ääniefektitkin ovat erinomaiset. Ainoastaan ääninäyttely on jälleen ihan karmeaa kuunneltavaa.

Näin on pakko olla, sillä päivitetyn ulkoasun ohella muu peli horjahtelee hurjasti laidasta toiseen. Parhaimmillaan meno on todella hauskaa ja vauhdikasta, eikä kenttäsuunnittelu sekään ole hassumpaa. Pahimmillaan meno on töksähtelevää ja turhauttavaa kenttäsuunnittelun ollessa todella kökköä. Kentät kestävät pahimmillaan vain minuutin pari per laaki, ja niitä on tarjolla aivan liian vähän. Generationsin keskittyminen vain Sonicin ympärille toimi myös paremmin kuin Forcesin sekava sillisalaatti sitä sun tätä.

Sonic ForcesSonic ForcesSonic ForcesSonic Forces
Sonic ForcesSonic ForcesSonic ForcesSonic Forces