Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim (Nintendo Switch)

Kylmä pohjoinen kutsuu jälleen.


Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Skyrim, kuusi vuotta sitten julkaistu viides osa Elder Scrolls -sarjaan, oli ensimmäisten julkistettujen pelien joukossa, kun Nintendo Switch sai ensiesittelynsä noin vuosi takaperin. Lukuisten uusien nimikkeiden joukossa Skyrim oli hieman kummallinen tuttavuus. Mitä tarjottavaa peliveteraanilla voisi vielä oikein olla?

Switch-version mukana ovat kaikki julkaistut lisälevyt ja peli itse on viimeisimpään versioonsa päivitetty. Jos Skyrim ei vielä jostain syystä ole tuttu, Switch-versiolla saa ainakin hyvin kokonaisvaltaisen paketin kokeiltavakseen.

Peli itsessään ei ole muutoksia kokenut. Käyttöliittymää myöten Skyrim on edelleen oma eeppinen itsensä. Maita, mantuja ja vuorenhuippuja riittää koluttavaksi ja sivutehtävien määrä huimaa päätä. Pelkän pääjuonenkin kanssa aikaa saa kulumaan kymmeniä tunteja. Juonesta voi olla mitä mieltä tahansa ja jopa klassiset glitchit ovat edelleen läsnä, mutta niin vain avoimessa maailmassa samoileminen onnistui tempaamaan mukaansa nyt jo kolmatta kertaa.

Suurimmat kysymysmerkit liittyvät luonnollisesti siihen, miten hyvin peli on onnistuttu kääntämään kannettavalla teknologialla toimivaan ympäristöön. Vaikka pelillä on jo ikää, sen skaala on todella laaja, kun vuoren huipulle kiivetessä horisonttiin piirtyi pitkälle yksityiskohtainen pelimaailma. Lopputulos on itse asiassa yllättävänkin hyvä. Switch-versio ei pärjää piirtoetäisyydeltään ja tekstuureiltaan PC- tai PS4-versioille luonnollisesti mitenkään, mutta esimerkiksi Xbox 360 -versioon nähden eroja on jo vaikeampi havaita. Ympäristöt eivät ole yhtä täyteen ahdettuja kasvillisuudesta ja yleisilme on hieman paljaampi kuin muissa versioissa, mutta yhtä kaikki: Skyrim toimii Switchillä erinomaisen hyvin. Ruudunpäivitys pysyy tasaisena, eikä mitään kriittistä ole menetetty käännöksessä.

The Elder Scrolls V: SkyrimThe Elder Scrolls V: SkyrimThe Elder Scrolls V: SkyrimThe Elder Scrolls V: Skyrim
The Elder Scrolls V: SkyrimThe Elder Scrolls V: SkyrimThe Elder Scrolls V: Skyrim