Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Monopoly for Nintendo Switch

Monopoly for Nintendo Switch

Klassinen lautapeli nyt myös Nintendon uusimmalla laitteella.

  • Teksti: Sam Bishop (Käännös: Markus Hirsilä)
Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Monopoly-lautapeli on melkein kaikille tuttu joulunpyhien perheen kesken pidetyistä peli-istunnoista. Monopoly on ajan kanssa löytänyt tiensä miltei kaikille alustoille, ja nyt vuorossa on Nintendo Switch. Painopiste on helpossa moninpelissä, joskin Switchin seinään heittäminen ei ole yhtä nautinnollista kuin oikean pelilaudan kääntäminen ympäri.

Nintendo Switchin versiossa on useita erilaisia pelimuotoja. Classicissa käydään läpi koko perinteinen istunto alusta loppuun, ja pelitilanteen voi onneksi tallentaa kesken kaiken. Toisin sanoen istuntoa ei ole pakko käydä läpi kerralla. Kokonaisuutta kuitenkin monipuolistetaan muilla pelimuodoilla.

Goal & Action Cards asettaa erilaisia tavoitteita pelin voittamiseksi. Näitä ovat esimerkiksi ensimmäinen hotellin rakentaja tai 2000 Monopoly-dollarin ansaitsija. Jokainen pelaaja saa action-kortteja, joita voi käyttää taktisesti hyödykseen. Keinoja ovat esimerkiksi oman nappulan siirtäminen minne tahansa pelilaudalla, tai kenen tahansa pelaajan siirtäminen omaan ruutuun. Tämän jälkeen peli jatkuu normaalisti, mutta erikoiskortit kuitenkin omalla tavallaan maustavat menoa. House Rules -tilassa puolestaan voi valita joukosta erikoisia sääntöjä, joita tulossa olevassa pelissä noudatetaan. Speed Dice lisää peliin ylimääräisen nopan, joka tietenkin nopeuttaa toimintaa. Mikään erityisen uusi asia moinen lisä ei ole, mutta silti kyseessä on käyttökelpoinen keino yhden istunnon nopeuttamiseksi.

Klassisia aikoja suosiville näkymän saa juurikin sellaiseksi, että se muistuttaa tavallista pelilautaa. Vetoavampi on silti Living Boards, jossa lauta nimensä mukaisesti herää eloon teeman mukaisesti. Näitä ovat Kaupunki, Huvipuisto ja Kummitustalo. Pelin edetessä rakennuksia rakennetaan ja hajotetaan mukavan animaation voimin reaaliajassa. Tämä tekee pelin seuraamisesta kiinnostavampaa, joskin ajoittain ruutu kuhisee toimintaa hieman liiankin kanssa.

Peliä aiemmin tuntemattomille videopelimuotoinen Monopoly voi olla hieman raskas kokemus. Onneksi ruudulle ilmaantuvat ohjeet auttavat alkuun. Perustoiminnot ovat helppoja, joskin kaupankäynti on toteutettu epäselvästi. Tätä alleviivaa kokonaisuuden ohjaaminen pienillä joy-con-ohjaimilla.

Moninpeli on ehdottomasti kokonaisuuden keskeinen osuus. Pelaaminen onnistuu myös siten, että kaveri käyttää toista joy-conia, ja samaa ohjainta voi kierrättää pelaajalta toiselle. Tämä mahdollistaa kaikkiaan kuuden yhtäaikaisen pelaajan osallistumisen Monopolyyn. Visuaalisia näkymiä on kaksi: se perinteinen eli Switchin ruutu on pystyasennossa, ja toinen vaihtoehto on vaaka-asento, jolloin switchin ruutu on alustalla kohti kattoa lautapelimäisesti. Yksinkertaisuus ja helppo pelattavuus mahdollistavat myös videopeleihin perehtymättömien mukaan ottamisen kivuttomasti.

Monopoly for Nintendo SwitchMonopoly for Nintendo SwitchMonopoly for Nintendo SwitchMonopoly for Nintendo Switch
Monopoly for Nintendo SwitchMonopoly for Nintendo SwitchMonopoly for Nintendo SwitchMonopoly for Nintendo Switch
Monopoly for Nintendo SwitchMonopoly for Nintendo Switch