Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Kirby: Battle Royale

Kirby: Battle Royale

Pinkin pallon omat ottelut.

  • Teksti: Clover Harker (Käännös: Markus Hirsilä)
Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Pinkin pallon 25-vuotisen taipaleen kunniaksi kaikkiaan kolme uutta Kirby-peliä julkistettiin Nintendo Direct -lähetyksessä huhtikuussa 2017. Nämä olivat Team Kirby Clash Deluxe, Kirby's Blowout Blast ja kolmantena Kirby: Battle Royale.

Muista peleistä poiketen Kirby: Battle Royale ei ole sivuttain rullaava tasoloikka vaan tappelupeli. Tarina on hyvin lyhykäinen. Kirby astuu Dededen Cake Royaleen voittaakseen maukkaan kakun. Dedede koettaa estää moisen aikeen kloonaamalla Kirbyn eri värisiksi kopioiksi, joiden tarkoituksena on mäiskiä pinkki alkuperäinen maihin. Taisteleminen, leijuminen ja kykyjen keräily opitaan liikkumalla pienellä kartalla. Jostain mystisestä syystä se ilmeisin Kirbyn keino eli syöminen ja ruoan kykyjen omaksuminen loistaa poissaolollaan opastusosiossa. Tämä kyky avautuu myöhemmin pelin edetessä, mutta sarjaa aiemmin seuranneille moinen on varmasti yllätys.

Ohjaus on helppo oppia, ja tästä Kirby-pelit ovat aina olleet tunnettuja. Alkuosuus luo myöhemmälle menolle omanlaisensa toiminnallisen seikkailupelin tunnelman, mutta opastusosion jälkeen kaikki moiseen viittaavakin katoaa. Mukana on kyllä Story Mode, jossa käydään läpi Kirbyn matka viiden liigan läpi Cake Royalen voittoon. Tällainen on ehdottomasti hyvin ohut tarinallinen anti jopa Kirbyn standardeilla mitattuna. Story Moden kuluessa avataan käyttöön uusia kykyjä taisteluiden monipuolistamiseksi. On kuitenkin selvää, että kyseessä on lämmittely minipelikokoelmaa varten, joka on Kirby: Battle Royalen pääohjelmanumero.

Näissä pikkupeleissä voi kähistä kaikkiaan neljän pelaajan kanssa tai tekoälyä vastaan. Tarjolla on esimerkiksi Apple Scramble, jossa kerätään joukkuekaverin kanssa mahdollisimman paljon omenoita aikarajan puitteissa. Battle Arenalla jokainen vastaa vain itsestään, ja viimeinen pallo voittaa. Kaikkiaan minipelejä on kymmenen kappaletta. Määrä saattaa kuulostaa riittävältä, mutta muuttuu nopeasti itseään toistavaksi. Pikkupelit nimittäin seuraavat toisiaan niin nopeasti ja usein. Pelattavuus ei myöskään juuri muutu, vaikkakin meno tapahtuu mukavasti vaihtelevilla areenoilla.

Kirby: Battle RoyaleKirby: Battle RoyaleKirby: Battle RoyaleKirby: Battle Royale
Kirby: Battle RoyaleKirby: Battle RoyaleKirby: Battle RoyaleKirby: Battle Royale
Kirby: Battle RoyaleKirby: Battle Royale