Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Monster of the Deep: Final Fantasy XV

Monster of the Deep: Final Fantasy XV

Kun kalatarinat muuttuvat todeksi.

Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Final Fantasy -sarja on tullut jo pitkän matkan, josta hulppea numero pelin perässä jotain kertookin. Itselleni sarjaan tutustuminen on jäänyt todella vähälle, eikä juuri kiinnostusta tai varsinkaan aikaa ole löytynyt muuttaa tilannetta. Asiaan tuli kuitenkin muutos kuultuani, että Final Fantasy -nimen alta on väsätty VR-tuotos. Siitäkin huolimatta, että kalastusintoiluni on varmaan pakkasen puolella, mielenkiintoa herätti Monster of the Deep -pelin kalannarrausaihe. Normaalisinttien lisäksi, kun pelissä lähdetään hervottomien vonkaleiden ja Final Fantasy -kokoisten hirviöiden perään, olin myyty.

Pelaajan tarkoitus on lähteä lukuisten eri vesipetojen perään. Huolestuneilta paikallisilta asukkailta tulleet toimeksiannot vievät pelaajaa lukuisiin eri kalastuspaikkoihin, jossa nämä terrorisoivat hirviöt lymyilevät. Hienoimmatkaan kalastuslaitteet eivät saa paljastettua olioiden sijaintia suoraan, vaan nämä merten kauhut pitää houkutella esiin kalastamalla vesistöjä tyhjäksi normaalikaloista. Matkan varrella kalakaveriksi pelaaja saa pelisarjasta tutun Noctiksen kavereineen.

Yksinkertainen idea saa vierelleen sopivan simppelin pelimekanismin. Koukun heittäminen veteen onnistuu Move-ohjainta heilauttamalla ja nappia painaen. Lentoetäisyys määräytyy heilautuksen voimasta ja koukun takaisin kelaaminen toista ohjainta pyörittäen. Kalan tarttuessa syöttiin peli ohjeistaa vetelemään vapaa eri suuntiin kelauksen ohella, jotta saalis väsähtää. Ohjeiden noudattamatta jättäminen tai vavan liiallinen riuhtominen voi johtaa saaliin menetykseen. Jos kala ei nappaa, voi pelaaja tarrautua kaikuluotaimeen ja skannata vesistöä löytääkseen kalojen sijainnin. Niin sanottujen loppuvihollisten kalastuksessa pelaajan pitää yleensä pehmittää saalista muun muassa tuliasein, kunnes vastus on tarpeeksi väsynyt vavan vietäväksi.

Jokainen eri alue sisältää useamman kalastuspaikan, jossa kaloja pääsee narraamaan. Sijainnista toiseen voi siirtyä teleporttiliikkumisella ja on ympäristössä myös muita mielenkiinnon kohteita, joita voi käydä ihmettelemässä. Kalastaessa pelaajan pisteet kasvavat, ja niiden myötä aukeaa mahdollisuus parempien laitteiden ostoon. Kalansaaliit voi ikuistaa valokuvin, tarinoita vaihdella ja muita keskusteluja käydä kalakavereiden kanssa notskin lämmössä.

Monster of the Deep: Final Fantasy XVMonster of the Deep: Final Fantasy XV