Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Svenska / Norsk / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Hidden Agenda

Hidden Agenda

Onnistunut tekninen kokeilu.

  • Teksti: Bengt Lemne (Käännös: Markus Hirsilä)
Facebook
TwitterRedditGoogle-Plus

Becky Marney on vastavalmistunut poliisi tehdessään elämänsä pidätyksen. Tunnettu sarjamurhaaja nimeltä The Trapper on ottanut tavakseen vuorata uhrinsa räjähteillä tappaaksensa myös ensimmäiset auttajat. Viisi vuotta myöhemmin Marney toimii etsivänä kiinni saadun murhaajan teloituspäivän lähestyessä. Äkkiä aikoinaan itse teossa kiinni jäänyt The Trapper kertookin, ettei ole syyllinen. Tästä alkaa matka korruption ja väärinkäytöksien alkulähteille pelissä nimeltä Hidden Agenda.

Supermassive Gamesin uusimman läpäisyyn menee aikaa noin 90 minuuttia. Ehkä hieman kauemmin, jos mukana on kavereita tekemässä päätöksiä tarinan kuluessa. Kyseessä onkin mitä parhain ajanviettotapa hyvässä seurassa elokuvaillan sijasta. Pitemmästä kestosta olisi ollut vain haittaa, sillä puolivälissä pelaaja alkaa jo päästä jyvälle homman nimestä itsekin.

Tarina on varsin ennalta arvattava poliisidraama. Se on yksinkertaisempi kuin Heavy Rain, ja Hidden Agenda lainaa aineksia elokuvista Seitsemän ja Speed. Teemoina ovat poliisien korruptio ja lapsena orpokodissa koettu kaltoinkohtelu, joka toimii The Trapperin motiivien taustana. Becky Marneyn ohella pelataan syyttäjä Felicity Gravesilla, ja pelaajan valinnoista riippuen yhteistyö jutun parissa on joko tiivistä tai vähemmän tiivistä.

Hidden Agenda on PS4:n Playlink-peli, mikä mahdollistaa enemmän kuin vain samaan tilaan kokoontumisen kavereiden kesken päätöksiä tekemään. Samalla mukaan saadaan annos uudelleenpeluuarvoa, jota ei yleensä tarinavetoisissa rikostarinoissa paljoakaan ole. Mukana on kaksi pelimuotoa: story ja competitive. Jälkimmäisessä on kyse pisteisiin pohjautuvasta versiosta, jossa yhdelle pelaajalle annetaan salattu motiivi (eli hidden agenda) muiden pyrkiessä paljastamaan sen. Tämä tapa poistaa painotuksen tarinasta enemmänkin köydenvedon tyyliseksi menoksi. Siksi on suositeltavaa kokeilla kilpailullista pelaamista vasta tarinan kokemisen jälkeen.

Moninpeli lisää myös tarinaan oman ulottuvuutensa. Kyse ei ole pelkästään yhteisestä päätöksenteosta ja enemmistön äänistä. Joukolla tehdään valinnat myös sen suhteen, kuka on luotettavin, tarkkanäköisin, stressinsietokykyisin ja niin edelleen. Rooliin valittu pääsee siten tekemään joitakin valintoja itsenäisesti. Kyseessä on varsin näppärä ratkaisu, joka kirvoittaa hauskoja hetkiä varsinkin sellaisessa joukossa, jossa ihmiset tuntevat toisensa hyvin. Kaikkiaan kuusi pelaajaa voi osallistua käyttäen älypuhelimiaan, mutta jo kaksi osanottajaa tuo uudenlaisen nautinnon tarinan pelaamiseen. Kilpailulliseen menoon tarvitaan jo enemmän väkeä.

Hidden AgendaHidden AgendaHidden Agenda
Hidden AgendaHidden Agenda