Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Kobolds & Catacombs DLC

Hearthstone sai joulukuun alussa uuden lisäosan, jossa sukelletaan mysteerisiin katakombeihin legendaaristen aarteiden perässä. Gamereactorin Hearthstone-partio testasi uudet kortit ja kujeet.

  • Teksti: Arttu Rajala & Petro Miikkael Tissari
Facebook
TwitterReddit

Blizzardin digikorttipeli Hearthstone jatkaa menestyskulkuaan jo kolmatta vuotta putkeen. Viimeisin laajennusosa saapui pelaajin käsiin torstaina 7. joulukuuta, ja kaikkien yllätykseksi se ilmestyi ensimmäistä kertaa maailmanlaajuisesti samaan aikaan. Se oli hämmentävä, mutta mukava ylläri etenkin eurooppalaisten HS-fanien suhteen, sillä aikaisemmin uusia kortteja on pitänyt odottaa ylimääräisen yön jenkkijulkaisun jälkeen.

Vuoden 2017 kolmas laajennusosa on nimeltään Kobolds & Catacombs. Sen inspiraation lähteenä olivat tietenkin klassinen Dungeon & Dragons -roolipeli sekä World of Warcraftin luolastoinstanssit, joissa riittääkin paljon potentiaalista sisältöä niin hahmojen kuin aarteidenkin kantilta:

Legendary weapons

Kobolds & Catacombsissa on tarjolla yhdeksän legendaarista asetta, eli yksi kullekin hahmoluokalle. Jokainen ase tarjoaa ainutlaatuisen, kyseisen luokan pelityyliin sopivan vaikutuksen: esimerkiksi Druidin Twig of the World Tree antaa kymmenen täyttä manakristallia aseen tuhoutuessa, kun taas Roguen Kingsbane palaa pelaajan pakkaan tuhoutuessaan ja pitää kaikki aseeseen lyödyt tehosteet mukanaan, kannustaen Deadly Poisonin ja vastaavien korttien pelaamiseen.

Hahmoilla, joilla ei luonnostaan ole aseita (tai Druidin hyökkäysvoimia), aseet tarjoavat jatkuvia etuja, jotka pysyvät aseen tuhoutumiseen asti: Magen Aluneth nostaa vuoron päätteeksi kolme korttia, Warlockin Skull of the Man'ari kutsuu vuoron alussa satunnaisen kädessä olevan demonin pöytään ilmaiseksi, kun taas Priestin Dragon Soul luo 5/5 lohikäärmeen, jos saman vuoron aikana pelaa kolme loitsua. Aseilla on kolme kestävyyspistettä, mutta aseiden vaikutukset eivät vähennä niitä, joten ne täytyy tuhota aseita tuhoavilla korteilla, kuten Harrison Jonesilla.

Jotkin aseet eivät ole ilmiselviä lisäyksiä, vaan niitä pitäisi pelata teemaan sopivissa pakoissa. Eritoten Hunterin Rhok'delar toimii ainoastaan Blizzardin kannustamassa loitsupakassa, missä ei ole kätyreitä laisinkaan. Näiden aseiden saaminen voi olla eritoten ärsyttävää, sillä niiden ympärille pitäisi rakentaa kokonainen pakka.

Jokaiselle pelaajalle annetaan yksi ilmainen, sattumanvarainen legendaarinen ase. Aseen saa Hearthstonen käynnistäessä.

Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft
Hearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of WarcraftHearthstone: Heroes of Warcraft