Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Resident Evil 7: Biohazard

Resident Evil 7: Biohazard Gold Edition

Klassisen pelisarjan uudet veriset vaatteet


Facebook
TwitterReddit

Ethan Wintersin vaimo Mia on kadonnut vuosia sitten, ja viimeisessä viestissään hän varoitti Ethania pysymään poissa. Sen tarkemmin selittämättä Mia katosi, eikä hänestä kuulunut mitään kolmeen vuoteen, kunnes Ethan sai mystisen sähköpostin. Siinä Mia kertoi olevansa Bakerin maatilalla Dulveyssä, Louisianassa ja pyysi hakemaan hänet pois. Niinpä Ethan loikkaa autoonsa ja ajaa syvälle Louisianan rämeiden keskelle. Valitettavasti hänellä ei ole aavistustakaan siitä, millaisen painajaisen keskelle hän on joutumassa. Bakerit kun eivät ole kovinkaan sydämellisiä isäntiä, vaan pikemminkin mielenvikaisia murhaajia.

Resident Evil -sarjan seitsemäs osa rikkoo mukavasti sarjan kaavaa, mutta onnistuu kuitenkin säilyttämään tiettyjä tuttuja piirteitä. Suurin muutos on toiminnan tarkasteleminen nyt Ethanin näkövinkkelistä, mikä tuo kauhun kokemukset lähes kirjaimellisesti iholle. On aika säväyttävää, kun jokin olento tarraa kiinni miehen päästä ja yrittää työntää sen kokonaan terävähampaiseen kitaansa. Tai kun psykopaattinen maajussi jahtaa ympäri kartanoa, eikä pelaaja voi kuin kuunnella takaansa kuuluvaa pilkkahuutoa etsiessään kuumeisesti piilopaikkaa. Seikkailun seuraaminen hahmon silmistä oli erittäin tunnelmallista ja onneksi Capcomilla uskallettiin kokeilla jotain uutta.

Sisällöltään peli on hieman kaksijakoinen kokemus. Noin puolet ajasta kuluu tunnelmallisissa merkeissä Bakerin perheenjäseniä vältellen, ja tämä on mielestäni selvästi pelin parasta antia. Alivoimaisena varovaisesti hiippailu on erittäin painostavaa ja jokainen valtavien kartanoiden uumenista kantautuva rasahdus säikäyttää. Jossain vaiheessa taskuihin on kuitenkin kertynyt sellainen määrä tulivoimaa, etteivät vastustajat jaksa pelottaa. Lisäksi lukuisten erilaisten mörököllien lahtaaminen vie pelin kauhusta pikemminkin splatterin suuntaan. Toisaalta Resident Evil -sarja ei olisi oma itsensä ilman näitä otuksia.

Resident Evil 7: BiohazardResident Evil 7: BiohazardResident Evil 7: BiohazardResident Evil 7: Biohazard
Resident Evil 7: BiohazardResident Evil 7: BiohazardResident Evil 7: BiohazardResident Evil 7: Biohazard