Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Life is Strange: Before the Storm

Life is Strange: Before the Storm - Episode 3

Sarjan päätösosassa tunteet kuohuavat

Facebook
TwitterReddit

Chloen ja Rachelin yhteisen seikkailun päättävällä osalla oli paljon paineita, sillä hieman liiankin seesteisesti edennyt toinen episodi jätti paljon kysymyksiä vielä auki. Onneksi jo alusta alkaen on selvää, että päätös pyrkii vastaamaan sille asetettuihiin vaatimuksiin eikä joutokäyntiä tunnu olevan lainkaan.

Koska kyseessä on sarjan päätösosa, jaan arvion kahteen erilliseen osaan. Ensin käyn läpi kolmannen osan juonta ja lopuksi katsotaan sarjaa kokonaisuutena.

Juonipaljastukset alkavat

Edellisen osan lopussa Rachelin isä pudotti melkoisen pommin kertomalla, ettei Rachelin äiti olekaan hänen biologinen äitinsä. Rachelin oikea äiti onkin Sera, jota hänen isänsä suuteli sarjan avausosassa. Paljastus järisyttää Rachelin maailmaa sen verran perusteellisesti, että hän päättää etsiä Seran käsiinsä hinnalla millä hyvänsä.

Chloe ei tietenkään jätä häntä pulaan. Hän päättää hyödyntää kontaktiaan huumepiireissä, mutta ratkaisu sysää parivaljakon kohti hyvin synkkiä tapahtumia. Seran löytyminen ei olekaan niin helppoa kuin tytöt olettavat, siitä pitää huolen väkivaltainen huumediileri Damon. Miksi hän on kidnapannut Seran, ja miten syyttäjänä toimiva Rachelin isä oikein kytkeytyy tapahtumiin? Vastauksia on tarjolla, mutta ne eivät todellakaan ole helppoja.

Lopussa pelaajan täytyy painia omatuntonsa kanssa kuinka hän käyttää oppimiaan tietoja. Viimeisen valinnan tekeminen on sarjan merkittävin päätös ja se tuntuu sisuskaluissa asti. Tämä on riemastuttavaa, sillä harvoin olen peleissä näin paljon sympatisoinut päähenkilöitä.

Lopetus jättää tulkinnanvaraa sen suhteen, nähdäänkö seikkailulle joskus vielä jatkoa. En kyllä pistäisi sitä yhtään pahakseni.

Juonipaljastukset päättyvät

Life is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the Storm
Life is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the StormLife is Strange: Before the Storm