Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Okami HD

Okami HD

Ajan hammasta hyvin kestänyt seikkailu.


Facebook
TwitterReddit

Alkujaan vuonna 2006 Playstation 2:lle ilmestynyt ja julkaisunsa aikoihin lukuisia palkintoja voittanut Okami oli eittämättä yksi konsolin kauneimmista peleistä. Myöhemmin Wiille kuin PS3:llekin HD-päivitettynä rantautunut toimintaseikkailu on ihastuttanut pelaajia taiteellisella ulkoasullaan sekä omalaatuisella, mustesiveltimeen nojaavalla pelimekaniikallaan. Pelistä on nyt saatu myös oma versionsa nykypolven konsoleille ja PC:lle.

Muinaiseen Japaniin ja sen kansantarujen keskelle sijoittuvassa toimintaseikkailussa pelaaja saa ohjattavakseen valkoisen suden olomuodossa heräävän auringonjumalatar Amaterasun, joka lähtee pelastamaan idän saarivaltiota tätä riivaavalta Orochi-demonilta. Mukana matkassa nähdään sentin mittainen ötökkäheimoon kuuluva Issun, joka neuvonantojen ohella hoitaa muunkin - ajoittain turhan ylimääräiseksikin lipsuvan - dialogin maan asukkaiden kanssa suden jäädessä pitkälti tekijän rooliin. Pelissä kuultava hahmojen välinen monologi on Yooka-Layleen tavoin epämääräistä hälinää, jonka sisältö on puettu tekstityksen muotoon.

Julkaisunsa aikoihin peli onnistui lumoamaan omalaatuisella, siveltimen voimaan luottavilla taisteluillaan. Kyseinen taikavoima toimii erinomaisesti niin taistelun tuoksinassa kuin myös lukuisissa pulmatehtävissä. Mitä pidemmälle tarinassa edetään, sitä enemmän myös siveltimestä alkaa saamaan irti tämän uusien kykyjen ansiosta. Matkan varrella Amaterasu kohtaa monia sekä maata asuttavia kuolevaisia että muita šintolaisuudesta tuttuja jumalolentoja, joiden askareisiin osallistuminen on heti taisteluiden jälkeen yleisin keino edetä pelissä. Päätehtävien ohella peli kattaa myös lukuisia sivutehtäviä, joita ei ole kuitenkaan seikkailun läpäisemiseksi pakko suorittaa.

Okami HDOkami HDOkami HDOkami HD
Okami HDOkami HDOkami HDOkami HD