Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Kerbal Space Program Enhanced Edition

Kerbal Space Program Enhanced Edition

Pienet vihreät miehet sähläävät avaruudessa.


Facebook
TwitterReddit

Avaruutta, tuota viimeistä korpimaata, on pelihistoriassa tutkittu ja valloitettu useampaankin otteeseen. Useimmiten kysymyksessä on kuitenkin hyvin löyhästi tieteellisiin faktoihin perustuvaa avaruusoopperaa tai jännittävää toimintaa. Kerbalin avaruusohjelma ottaa hieman realistisemman lähestymistavan pakottaen miettimään ja suunnittelemaan astetta pidemmälle ennen aurinkokunnan salojen tutkimista. Huolellinen taustatyö ja suunnittelu on vähintään yhtä tärkeää kuin itse toteutus, sillä muuten pienet vihreät avaruusmiehet menehtyvät jollain hirveällä tavalla avaruuden suuressa tyhjyydessä.

Pelaaja heitetään pelissä johtamaan tutkimuskeskusta, jonka tarkoituksena on kehittää erilaisia avaruusaluksia ja laitteita tutkimaan aurinkokunnan salaisuuksia. Minkäänlaista erityistä päämäärää ei ole, mutta pelaajaa kannustetaan suorittamaan jatkuvasti monimutkaisempia ja haastavampia tutkimusmatkoja aurinkokuntaan. Avaruusohjelmat eivät pyöri pelkällä tieteellisellä innostuksella, vaan jokainen avaruuspaatti maksaa rahaa. Niinpä tiede täytyy useimmiten valjastaa erilaisten sponsorien tukemien projektien toteuttamiseen, tosin ajoittain palkitaan jopa pelkästä puhtaasta merkittävästä suorituksesta kuten kiertoradalle pääsemisestä.

Kun sponsorit ovat löytyneet, on aika pistää rahaa haisemaan ja rakentaa pähein rakettimoottoreilla rakennettu alus koskaan. Tämä rakentelu on hyvin suuri osa pelikokemusta. Mikäli et nauti jokaisen yksityiskohdan miettimisestä omaa alusta rakennettaessa, jättää peli varmasti kylmäksi. Muut pääsevät vauhtiin kattavien opetusosioiden avulla, mutta hauskinta on lähteä itse rakentelemaan mitä kummallisimpia aluksia. Tietenkin perusteet kannattaa pitää mielessä, mutta käytännössä kokemus on erheistä oppimista yhä uudelleen ja uudelleen. Kun lopulta onnistuu vaikkapa saamaan ensimmäisen aluksen turvallisesti Kerbalin kuuhun ja takaisin, ei riemulla ole rajoja.

Kerbal Space Program Enhanced EditionKerbal Space Program Enhanced EditionKerbal Space Program Enhanced EditionKerbal Space Program Enhanced Edition
Kerbal Space Program Enhanced EditionKerbal Space Program Enhanced EditionKerbal Space Program Enhanced EditionKerbal Space Program Enhanced Edition