Suomi
Gamereactor
arviot
Your Royal Gayness

Your Royal Gayness

Mitä jos päähenkilö lapsuuden sadussa ei olisikaan prinsessa, vaan homoseksuaali prinssi?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Your Royal Gayness on osaksi Tuhannen ja yhden yön satuja, osaksi The Crown -sarjaa, hieman sarjakuvaromaania ja hitusen rakentelusimulaattoria. Kyseessä on myös tiukasti kieli poskessa tehty parodia perinteisistä saduista ja omanlaisensa versiointi simulaatiopeleistä Lizard Hazard Gamesilta. Ideana on auttaa Prince Amiria hallitsemaan valtakuntaa vanhempien poissa ollessa. Tämä tehdään useassa vaiheessa.

Audienssivaiheessa kuunnellaan kansalaisten kertomia huolia ja ongelmia yrittäen toki auttaa heitä parhaansa mukaan. Jos mystinen ulottuvuusportti syöksee sadoittain vuohia maatilalle, mitä tehdä? Entä jos viemäristä kuuluu mystisiä ääniä? Kenet kannattaa lähettää tutkimaan? Kaiken huipuksi isoäidit joutuvat syödyiksi ja lohikäärmeet ovat liian lihavia liittyäkseen mukaan paraatiin. Niin ja naapurissa oleva vampyyrien valtakunta on pesiytynyt vampyyrilepakkoina kuninkaanlinnaan saadakseen tulevissa kauppaneuvotteluissa paremmat asemat. Tulevan kaupankäynnin aiheena on aurinkovoide, jota prinssin valtakunta vie vampyyreille. Amir ei ole edes riittävän vanha ostaakseen alkoholia, mutta silti riittävän vanha avioituakseen. Ongelmien ratkaisu on tärkeää, ja ne vaikuttavat pelin myöhempään edistymiseen.

Hallitsemisvaiheessa voi antaa neuvonantajille erilaisia tehtäviä ja toimeksiantoja. Ehkä heidät kannattaa lähettää luomaan hyviä suhteita naapurien kanssa? Ehkä heidän kannattaakin vakoilla? Ehkä heidän pitäisi koota armeija takaamaan oman kansan tyytyväisyys ja uskollisuus? Neuvonantajat pystyvät tekemään paljonkin erilaisia asioita, mutta kaikki se ottaa oman aikansa, eikä sitä aikaa ole loputtomasti. Amirilla on nimittäin salattu motiivi, jonka hän haluaa saada ajetuksi läpi valtakunnassa ennen vanhempiensa paluuta.

Tapahtumavaiheessa nimensä mukaisesti tapahtuu erilaisia asioita. Joku saattaa järjestää tanssiaiset, kutsua prinssin häihin, tai vaikka järkätä kaivosoperaation liian lähellä pyhien peurojen laumaa. Jälleen kerran tehdyt päätökset vaikuttavat pelin kulkuun pitkässä juoksussa, joten ratkaisujaan on syytä punnita huolella.

Viimeisessä vaiheessa on määrä torjua kosiomatkalle lähteneitä prinsessoja heidän tunteitaan loukkaamatta, valtakuntien hyviä suhteita vaarantamatta ja ennen kaikkea epäilyksiä herättämättä. Prinssi Amir ei nimittäin halua avioitua prinsessan vaan toisen prinssin kanssa. Valitettavasti homoseksuaalina oleminen aiheuttaa Amirille ongelmia siksi, että Al-Marahijin fiktiivisessä valtakunnassa homoavioliitot ovat kiellettyjä. Amirin salattu motiivi on siis vanhempien poissa ollessa tehdä tyhjäksi homoseksuaaleja syrjivä lainsäädäntö, saattaa voimaan homoavioliitot mahdollistava asetus ja elää sitten onnellisena loppuun asti.

Tämä on mainos:
Your Royal GaynessYour Royal GaynessYour Royal Gayness

Kaikki toimet pelin eri vaiheissa joko nostavat tai laskevat neljää erilaista tilastoa: Money, Army, Loyalty ja Happiness. Tavoitteeseen päästäkseen on kerättävä kaikki mahdollinen uskollisuus, jotta vanhojen lakien kumoaminen onnistuisi. Tätä varten on sitten tehtävä myönnytyksiä neljällä muulla alueella, jotka ovat Finance, Social, National Security ja Equality. Jokainen vaikuttaa neljään päätilastoon omalla tavallaan, joten päätöksiä on syytä harkita ennen toimeenpanoa.

Pelin järjestelmä ei onneksi ole vaikea, vaikka se siltä saattaa kuulostaakin. Mekaanisesti toiminta on hyvinkin yksinkertainen ja ennen kaikkea pintapuolinen. Omien päätöksien vaikutus tilastoihin vaikuttaa aivan liian mielivaltaiselta. Joskus taas päätöksestä ei tuntunut seuraavan yhtään mitään, mutta sitten äkkiä koko kansa oli onnellinen, mutta valtakunnan kassa ammotti tyhjyyttään.

Pelin idea ei oikeastaan ole resurssien jakaminen ja niiden asianmukainen hyödyntäminen, vaikka se paljon tilaa pelistä viekin. Homman nimi on enemmänkin juoni, eri vaiheiden tapahtumat ja tietenkin kysymykset syrjinnästä ja tasa-arvosta. Päähenkilö on itse homoseksuaali, ja neuvonantajat ovat nekin perinteistä poikkeavia. Yksi heistä on miehekäs soturinainen, toinen taas ei ole mies eikä nainen ja kolmas on liskovelho. Suurin osa muista henkilöhahmoista on sitten kaiken kokoisia ja -näköisiä naisia. Valitettavasti itse tarina on tylsä, ja se on lisäksi kerrottu hyvin tylsällä tavalla suurimmaksi osaksi pelkällä tekstillä. Monia asioita pystyy antamaan anteeksi, mutta tylsää peliä ei vain viitsi pelata.

Tämä on mainos:

Your Royal Gayness menettää otteensa heti ensimmäisen tehdyn päätöksen jälkeen, sillä pelaaminen on tylsää. Motivaatio kankean ohjauksen kestämiseksi katoaa, vetoava ulkoasu menettää tehonsa huonosti kirjoitetun dialogin vuoksi, ja huumori ei kykene peittämään alleen pahasti itseään toistavaa rakennetta.

Your Royal Gayness
HQ
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Hienoa idea, ajoittain hauska
-
Ärsyttävä musiikki, bugit, pelimekaniikoista puuttuu syvyyttä, tylsä tarina, tallentaa liian harvoin, sekavat valikot
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä