Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Knockout League

Knockout League

Knockout League liikkuu kuin perhonen ja iskee kuin ampiainen.


Facebook
TwitterReddit

Olin hieman yllättynyt, ettei nyrkkeilypeliä ollut tehty virtuaalisessa muodossa Playstationille vielä tätä ennen. Ajatus kehässä hutkimisesta on varsin sopiva virtuaalimaailmaan ja koska kapuloista saisi oivat hanskat, immersio voisi olla varsin uskottava. Nyt Grab Games mahdollistaa kotisohvien Rockyille ja Tysoneille virtuaalikehien valtaamisen hulvattomassa Knockout Leaguessa. Hanskat tiukalle ja mestaruutta pokkaamaan.

Pelaaja on varsin onnekkaassa asemassa aloittelevana nyrkkeilijänä, sillä entinen nyrkkeilyn mestari on päättänyt treenata häntä. Harjoittelussa nähty potentiaali laitetaan nopeasti testiin ja kohta pelaajaa viedään jo pitkin kehää ottelusta toiseen hyvin erilaisia vastustajia vastaan. Ideana on siis kaikessa yksinkertaisuudessaan pistää kaikki yhdeksän varsin erilaista vastustajaa kanveesiin ja nousta nyrkkeilyn mestariksi.

Ainoa oikea tapa pelata nyrkkeilypeliä virtuaalisesti on tietenkin Move-kapuloilla, eikä Knockout League muuta ohjausta huolikaan. Kaikki ylimääräiset napin painallukset loistavat poissaolollaan ja kehässä vahinkoa tehdään pelkästään huitomalla kapuloilla oikeiden nyrkkeilyhanskojen tyyliin. Lyöntejä voi nakella oikean nyrkkeilyn mukaisesti vyön yläpuolelle mutta kyllä ainoa oikea vahinko tuntuu tulevan päähän kohdistuvista iskuista. Vastustajat toimivat myös hiukan aikataulutetusti, jolloin tiettyinä hetkinä iskut eivät tee vastustajaan vahinkoa. Tämä vie immersiota pois, sillä yllätyshyökkäyksiä ei voi tehdä täysin omien halujensa mukaan. Lyöntejä yhdistelemällä onnistuneesti väistöjen kanssa pelaajaa palkitaan erityistehoilla. Vastustajan lyöntejä väistellään oikeaoppisesti liikuttelemalla päätä sivuilta sivuille ja välistä myös kyykkimällä. Yksinkertainen ohjattavuus on järkeenkäypää ja sen verran tehokasta, että se ainakin tyrmäsi pahaa aavistamattoman ja huonokuntoisen peliarvostelijan kanveesiin. Jo toisen erän jälkeen hiki virtasi päästäni vuolaasti ja virtuaalilasien näyttö oli sumentunut kuumuudesta epäselväksi, joten tauko ei ainoastaan ollut paikoillaan mutta myös pakollinen. Olin tosin nyrkkeillessäni pahassa flunssassa, mutta kyllä Knockout Leaguen lyöntien ja väistöjen yhdistely ihan oikeasta kuntoilusta menee.

Knockout LeagueKnockout LeagueKnockout League
Knockout LeagueKnockout League