Suomi
Gamereactor
arviot
Knockout League

Knockout League

Knockout League liikkuu kuin perhonen ja iskee kuin ampiainen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Olin hieman yllättynyt, ettei nyrkkeilypeliä ollut tehty virtuaalisessa muodossa Playstationille vielä tätä ennen. Ajatus kehässä hutkimisesta on varsin sopiva virtuaalimaailmaan ja koska kapuloista saisi oivat hanskat, immersio voisi olla varsin uskottava. Nyt Grab Games mahdollistaa kotisohvien Rockyille ja Tysoneille virtuaalikehien valtaamisen hulvattomassa Knockout Leaguessa. Hanskat tiukalle ja mestaruutta pokkaamaan.

Pelaaja on varsin onnekkaassa asemassa aloittelevana nyrkkeilijänä, sillä entinen nyrkkeilyn mestari on päättänyt treenata häntä. Harjoittelussa nähty potentiaali laitetaan nopeasti testiin ja kohta pelaajaa viedään jo pitkin kehää ottelusta toiseen hyvin erilaisia vastustajia vastaan. Ideana on siis kaikessa yksinkertaisuudessaan pistää kaikki yhdeksän varsin erilaista vastustajaa kanveesiin ja nousta nyrkkeilyn mestariksi.

Ainoa oikea tapa pelata nyrkkeilypeliä virtuaalisesti on tietenkin Move-kapuloilla, eikä Knockout League muuta ohjausta huolikaan. Kaikki ylimääräiset napin painallukset loistavat poissaolollaan ja kehässä vahinkoa tehdään pelkästään huitomalla kapuloilla oikeiden nyrkkeilyhanskojen tyyliin. Lyöntejä voi nakella oikean nyrkkeilyn mukaisesti vyön yläpuolelle mutta kyllä ainoa oikea vahinko tuntuu tulevan päähän kohdistuvista iskuista. Vastustajat toimivat myös hiukan aikataulutetusti, jolloin tiettyinä hetkinä iskut eivät tee vastustajaan vahinkoa. Tämä vie immersiota pois, sillä yllätyshyökkäyksiä ei voi tehdä täysin omien halujensa mukaan. Lyöntejä yhdistelemällä onnistuneesti väistöjen kanssa pelaajaa palkitaan erityistehoilla. Vastustajan lyöntejä väistellään oikeaoppisesti liikuttelemalla päätä sivuilta sivuille ja välistä myös kyykkimällä. Yksinkertainen ohjattavuus on järkeenkäypää ja sen verran tehokasta, että se ainakin tyrmäsi pahaa aavistamattoman ja huonokuntoisen peliarvostelijan kanveesiin. Jo toisen erän jälkeen hiki virtasi päästäni vuolaasti ja virtuaalilasien näyttö oli sumentunut kuumuudesta epäselväksi, joten tauko ei ainoastaan ollut paikoillaan mutta myös pakollinen. Olin tosin nyrkkeillessäni pahassa flunssassa, mutta kyllä Knockout Leaguen lyöntien ja väistöjen yhdistely ihan oikeasta kuntoilusta menee.

Knockout LeagueKnockout LeagueKnockout League

Kuntoiluaspekti on siis huomattu pelintekijöidenkin keskuudessa. Valikoista voi käydä säätämässä pelaajan kriittiset mitat, jolloin Knockout League voi alkaa laskemaan poltettuja kaloreita pelin ääressä. Idea on hauska, ja kannustaa palaamaan pelin ääreen entistä helpommin. Koin ainoastaan ongelmia laittaa mittojani peliin hiukan oudosti käyttäytyvien valikoiden takia.

Tämä on mainos:

Knockout Leaguen rento ja sarjakuvamainen tunnelma vahvistuu sen hauskalla ja varsin persoonallisella grafiikalla. Pukuhuoneisiin ja salin aulaan luodut valikot ovat näyttäviä ja kivan värikylläisiä. Ottelut käydään hyvässä sovussa tyylikkäässä ympäristössä, jossa nyt ei paljoa yli kehän näytetä, mutta sitäkin tyylikkäämmin ja persoonallisen piirrosilmeen mukaisesti sympaattisesti. Vahvan hahmosuunnittelun ansiota jokaisessa hahmossa on paljon luonnetta ja oikeanlaista uhoamista viemättä kuitenkaan matseja ilkeäksi. Pääosassa olevat iskut tuntuvat hyvälle osuessaan maaliin. Move-kapulat tärähtävät luoden hyvän tuntuman ja osumaäänessä on potkua sen verran, että lyönnit tuntuvat miehisen napakoilta.

Napakoiden iskuäänien lisäksi yleiset tappeluäänet suojauksineen ovat miellyttävän aidonoloiset ja sopivasti korostettuna. Persoonallisten hahmojen ääninäyttely on oikeaoppisen ylilyövää ilmeeseen nähden ja heidän tarinointiaan on kiva seurata. Pelin musiikit mukailevat juuri sopivasti Rocky-elokuvien teemoja, jotta tunnelma nousee kattoon ja kehään astumista ei meinaa jaksaa valikkojen läpikäymisiltä odottaa.

Knockout League lyö olemattomat VR-vastustajansa helposti kanveesiin ja juhlistaa itseänsä kehän kuninkaana ihan syystäkin. Pelin mukavan simppeli mutta tehokas ohjattavuus toimii moitteetta, jota persoonallinen ja huoliteltu grafiikka tukee hyvin. Pelaamisen yhdistäminen kuntoiluun on piristävä lisä, joka oikeasti toimii tehokkaasti. Ehkä iskujen jakamista olisi voinut jakaa vähän laajemmalle alueelle ja niiden ajoittaminen voisi olla vapaampaa, mutta kyllä pelin parissa hauskaa on. Yo Grap Games, you did it!

Knockout LeagueKnockout League
Tämä on mainos:
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Napakat iskut, persoonallinen ja laadukas grafiikka, kuntoilun yhdistäminen osaksi peliä
-
Iskujen keskittyminen päähän, iskujen "pakotettu" aikataulutus, oikulliset valikot
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä