Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Omensight

Omensight

Päiväni maailmanpelastuksen airuena

Facebook
TwitterReddit

Omensight sekoittaa hauskasti roolipelaamista, salapoliisityöskentelyä sekä eeppistä toimintaseikkailua omintakeiseksi keitokseksi. Pelaaja omaksuu pitkätukkaisen Airuen roolin samana päivänä, kun Urralia-fantasiamaailma muuttuu tuhkaksi - Urralian yliluonnollista tasapainoa ylläpitänyt papitar murhataan, ja maailmoja tuhoava paholaiskäärme pääsee tekemään sodanrepimästä satumaasta selvää.

Toivoa ei kuitenkaan ole täysin menetetty, sillä ajassa liikkuva Airut pystyy palaamaan tuhoisan päivän alkuun selvittämään, kuka on ollut papittaren murhaamisen takana - veriteon estämisen kautta on mahdollista myös peruuttaa vääjäämättä lähestyvä maailmanloppu. Yhden lisätason murhatutkimuksiin tuovat sodan eri osapuolten riveissä taistelevat hahmot, joiden seuraan Airut liittyy selvittäessään päivän tapahtumia. Salaisuuksien paljastuessa myös liittolaisten taustoista ja motiiveista revitään esiin mielenkiintoisia yllätyksiä.

Omensightin tarina on tenhoavimmillaan todella koukuttava kokonaisuus, jonka toisiinsa taiten nivoutuvat juonenkäänteet ja vaikeat valinnat tekevät olon kotisohvalla yllättävän tukalaksi. Airuen kaverit kuolevat kukin maailmanloppua edeltävien tapahtumien aikana - pelaajalla on siis käsissään Urralian ja papittaren kohtaloiden lisäksi koko joukko taistelutovereiden henkiriepuja, joiden kohtaloon pelaaja pystyy vaikuttamaan niin halutessaan. Omensightin juonenkäänteet kuitenkin muuttavat pelaajan suhtautumista liittolaisiinsa, ja hahmoihin liittyvien salaisuuksien valjettua suurten päätösten tekeminen ei muutu ainakaan yhtään helpommaksi. Urraliassa vallitseva sota on rumaa katseltavaa, kun söpöt eläinhahmot teurastavat toisiaan armotta, ja myös Airuen miekka niittää uhreja. Esimerkiksi sympaattisten rottaraukkojen teurastaminen vankilakapinan aikana on suoraan sanottuna aika vastenmielistä puuhaa.

Pelaaja saa valita vapaasti, mitä kautta lähtee kerimään tarinaa auki, sillä eri seikkailutovereiden seurassa Airut oppii eri kykyjä ja valottaa salaisuuksia omaan tahtiinsa. Oikeaa etenemisjärjestystä ei ole, vaan kaikki askeleet vievät vakaasti eteenpäin - jokainen päivä päättyy maailmanloppuun, ja uusilla tiedoilla ja taidoilla varustettu Airut aikamatkustaa aamunkoittoon entistä viisaampana. Omensight pitää paljastuneista salaisuuksista kirjaa ja järjestelee tapahtumia kätevästi aikajanalle, jolloin pelaaja pysyy mukavasti juonen kyydissä - tapahtumiin ja juonenkäänteisiin on mahdollista tutustua välitilassa, johon Airut tulee vetämään henkeä maailmanlopun päätteeksi. Saman päivän aikana tapahtuvien juonenkäänteiden seuraaminen ja niihin vaikuttaminen tuo mieleen samanlaiseen mekaniikkaan nojanneen The Last Day of Junen.

OmensightOmensight