Suomi
Gamereactor
arviot
The Elder Scrolls Online: Summerset

The Elder Scrolls Online: Summerset

Uusi alue on avannut ovensa The Elder Scrolls Onlinessa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

The Elder Scrolls Online sen kuin jatkaa laajentumistaan, ja toisena isona laajennuksena on Summerset. Paikkana on siis High Elves -rodun kotimaisemat, johon ei olekaan päästy vuoden 1994 Elder Scrolls: Arenan jälkeen. Uuden alueen ohella mukana on 30 tunnin verran tarinallista sisältöä, uusia kykyjä, uusi trial ja mahdollisuus nikkaroida omia koruja. Morrowind-laajennus oli jo sen verran hieno kokonaisuus, että Summersetiin kohdistuva hype oli jo valmiiksi melkoisen korkea.

Tarina jatkaa suoraan siitä, mihin viime vuoden Morrowind-laajennus lopetti. High Elves -kuningatar Ayrenn avaa portit valtakuntaansa, jolloin ulkopuolisilla on ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin mahdollisuus vierailla ja asua maassa. Veteraanipelaajat huomaavat lukuisia viittauksia aiempiin tapahtumiin, mutta tarina on silti itsenäinen kokonaisuutensa. Ohitettavissa olevan opastusosion jälkeen ollaankin jo tiukasti tarinan mukana etsimässä kadonneita maahanmuuttajia, ja selvittelemässä alkuasukkaiden tuntemuksia uusia tulokkaita kohtaan.

Suurin yksittäinen lisäys on tietenkin Summersetin alue itse. Maailma näyttää kuin suoraan sadusta peliksi siirretyltä kaikkine yksisarvisineen päivineen. Maaston tutkiminen on nautinnollista, sillä vastaavaa ei löydy mistään muualta pelissä. Kyseessä on todellakin oma itsenäinen kokonaisuutensa.

Summersetin läpäisyssä kestää noin 30 tuntia edellyttäen, että pelaa kaikki tehtävät, luolastot ja pomotaistot. Tällä kertaa jopa pienemmätkin tehtävät tuntuvat aidosti loppuun saakka mietityiltä ja huolella toteutetuilta. Tarinan ohella mukana on 12 pelaajan uusi trial, ja jo aiemmin mainittu mahdollisuus nikkaroida koruja omien tilastojen parantamiseksi.

Tämä on mainos:
The Elder Scrolls Online: SummersetThe Elder Scrolls Online: SummersetThe Elder Scrolls Online: SummersetThe Elder Scrolls Online: Summerset

Omia taitojaan voi monipuolistaa ja uusia taikoja oppia liittymällä The Psijic Orderiin. Oma suosikkini on kyky pysäyttää aika, joka siis pysäyttää pahikset aloilleen mahdollistaen nopean pakenemisen tai ainakin runsaan vahingon tuottamisen vihuille. Meditate-kyky palauttaa terveyttä, staminaa ja magickaa. Undo-kyky taasen päästää kelaamaan aikaa taaksepäin neljän sekunnin ajan. Ajan manipuloiminen on eittämättä hauskaa lisäten mukaan uusia keinoja tilanteista selviämiseksi.

Uudelle saarelle pääseminen on harmillisesti vaikeampaa kuin sen tarvitsisi olla. Paljon parempi olisi ollut vain yksi uusi pikamatkustuspiste kartalla tai ainakin selkeämmät ohjeet paikan päälle pääsemiseksi. Mahdollista on myös luoda uusi hahmo ja aloittaa pelaaminen suoraan Summersetista. Sekin on sanottava, ettei uusi laajennus lisää mukaan mitään erityisen mullistavaa, vaikka saatu sisältö laadukasta onkin.

Summerset on kaunis katsoa, mukava seikkailla ja uudet kyvyt monipuolistavat pelaamista. Se ei ole yhtä vaikuttava lisä kuin edellinen Morrowind, mutta hyvä silti.

Tämä on mainos:
The Elder Scrolls Online: SummersetThe Elder Scrolls Online: Summerset
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Summerset on kaunis, uudet kyvyt ja 30 tuntia sisältöä
-
Uudelle alueelle pääsy saisi olla helpompaa, ei tunnu yhtä keskeiseltä laajennukselta kuin edellinen Morrowind
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä