Suomi
Gamereactor
arviot
The Awesome Adventures of Captain Spirit

The Awesome Adventures of Captain Spirit

Kaikki supersankarit eivät taistele rikollisia vastaan

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Captain Spirit on erinomainen, tunnelmallinen esimakupala Life is Strange 2:sta ja jättää odottamaan mielenkiinnolla lisää.

Muistatko vielä sen, millaista oli olla lapsi? Kuinka mielikuvituksen voimalla avaruusalukset lensivät ja pihan oksankarahka muuttui vaaralliseksi merikäärmeeksi? The Amazing Adventures of Captain Spirit muistuttaa pelaajaansa noista ajoista, mutta tummemmalla sivukäänteellä.

Päähenkilö Chris on lapsi siinä missä muutkin, vaikka elämän korttipakasta jaettiinkin jossain kohden hankalammin pelattava kuvakortti kouraan. Aikuisten maailma on joskus pelottava ja outo, mutta mielikuvituksen voimalla sieltä löytyy yhtä sun toista.

The Amazing Adventures of Captain Spirit käsittelee tarinassaan taitavasti lapsuutta, menettämistä ja kasvamista, muiden hankalien teemojen ohella. Tarinasta on mahdotonta kertoa enempää ilman spoilereita, mutta lopputekstien tullessa vastaan on nostettava kyynel silmässä hattua - vaikeatkin teemat onnistutaan käsittelemään koskettavasti ja ennen kaikkea uskottavasti.

Tämä on mainos:

Dontnod onnistuu luomaan lyhyen otoksen Chrisin tarinaa todella tunnelmalliseksi ja lumoavaksi paketiksi sinänsä yksinkertaisilla, mutta toimivilla kikoilla. Jos Life is Strange on pelisarjana tuttu, tyylikeinotkin ovat varmasti tuttuja. Kiirettä ei ole missään. Kaikki Chrisin toimet eivät vie tarinaa eteenpäin, vaan keskittyvät yksinomaan hitaaseen tunnelman luomiseen ja taustojen hienovaraiseen avaamiseen.

The Awesome Adventures of Captain SpiritThe Awesome Adventures of Captain SpiritThe Awesome Adventures of Captain Spirit

Musiikkiraita on tunnelmaa ajatellen taitavasti valittu. Sufjan Stevens, Bat for Lashes<strong> ja <strong>Luciano Rossi ovat luovuttaneet peliä varten erinomaisen pienen soundtrackin, joka tukee tunnelmaa loistavasti. Eikä visuaalisessa puolessakaan moitittavaa ole. Hieman jäykästä ulkoasusta huolimatta hahmojen ilmeet ja Chrisin kodin pihapiiri on luotu todella taiten kerronnan hyväksi.

Captain Spirit on ilmaisena jaettava esiosa Life is Strange 2:lle, minkä huomaa oikeastaan vain lyhyestä kestosta. Nopeimmillaan pelin selvittää vartissa, sillä käytännössä kaikki puzzlet ovat suoraan ohitettavissa. Niitä ei kuitenkaan kannata ohittaa, sillä juuri puzzlet avaavat tarinan taustoja ja Chrisin ajatuksia parhaiten. Kaiken selvittämällä peli kestää parisen tuntia. Suurin osa puzzleista on laadukkaita ja kekseliäitä tapauksia, jotka vieläpä noudattavat taitavasti arkilogiikkaa ja lapsen mielikuvitusta. Pari ongelmaa ovat sitten toisaalta turhankin pitkälle vietyjä tapauksia, joissa logiikka ei enää pelaa odotetulla tavalla.

Tämä on mainos:

Etenkin ilmaisuuden huomioon ottaen Captain Spirit on ehdottomasti pelaamisen arvoinen pieni maistiainen. Tämän lyhyen slice of lifen ajatteleminen arviota kirjoittaessa nostaa edelleen ihokarvat pystyyn vain hyvällä tavalla. Kahteen tuntiin on mahdutettu niin paljon sydäntä, että muutamat ongelmat järjen kanssa on helppo sivuuttaa. Jos Life is Strange 2 on lähelläkään sitä, mitä Captain Spirit pystyy parhaina hetkinään tarjoamaan, luvassa on jotain todella hienoa.

The Awesome Adventures of Captain SpiritThe Awesome Adventures of Captain SpiritThe Awesome Adventures of Captain Spirit
The Awesome Adventures of Captain SpiritThe Awesome Adventures of Captain Spirit
HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Upean tunnelmallinen, vaikeita aiheita taitavasti käsittelevä tarina, musiikki
-
Pari turhan kimuranttia ongelmaa, lisää tahtoisi heti
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä