LIVE
HQ
logo hd live | Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      arviot
      All-Star Fruit Racing

      All-Star Fruit Racing

      Hedelmäkisailu ei pysty haastamaan kovempiaan

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto

      Tuskinpa kukaan on eri mieltä siitä, että Mario Kart 8:n ja Sonic & All-Stars Racingin kaltaisille humoristisille kart-kisailuille olisi konsolien pelivalikoimissa vielä runsaasti tilaa. All-Star Fruit Racing näyttää kuvien perusteella pätevältä kilpailijalta, viekotellen värikkäällä suunnitellullaan ja nopeatempoisella kisaamisellaan. Valitettavasti ensimmäisten trailerien synnyttämä pieni innostus ei koskaan pääse kunnolla oikeuksiinsa. Sen sijaan tarjolla on varsin tavanomainen tarjokas, josta puuttuu se persoonallisuus, mitä tällainen peli tarvitsisi.

      Yleisön huomion saavan kart-ajelun tekeminen ei ole helppoa. Mario Kart, Crash Team Racing ja Sonic All-Stars -pelit ovat pistäneet rattiin läjäpäin tunnettuja hahmoja, joka pistää välittömästi muut yrittäjät alakynteen. All-Star Fruit Racingin hahmovalikoima on pelin nimen mukaisesti hedelmiä, mikä ei oikein riitä. Kaikki niistä näyttävät keskenään liian samanlaisilta ja hahmoista puuttuu selkeä identiteetti. Toisistaan ne eroavat käytännössä vain kisan aikana käytössä olevan erikoisominaisuuden avulla. Hahmoja on yhteensä 22, joista puolet avattavia, mutta liian monelta puuttuu erottuva ääninäyttely tai edes ulkonäkö. Yleisössä pyörii meloneja, kirsikoita ja klementiinejä, miksi näillä ei pääse kisaamaan? En luultavasti ole pelin kohdeyleisöä, mutta luulen, että nämä hahmot olisivat olleet myös lapsille omiaan.

      All-Star Fruit Racingillä on paljon yhteistä muiden kart-pelien kanssa, mutta onneksi kehittäjät ovat ajatelleet tulokulmaansa edes hieman. Satunnaisten poimittavien esineiden sijasta radalla olevia esineitä voi yhdistellä keskenään. Inspiraatio tähän on saatu Lego Racersista, mutta kloonista ei todellakaan voida puhua. Maksimissaan neljä erilaista hedelmää on yhdistettävissä keskenään, lopputuloksena joko voimakas isku tai turboboosti (hahmosta riippuen), mutta edessä on edelleen turhauttavaa turhien esineiden poimimista. Hedelmän deaktivoimalla käyttöön saa esimerkiksi suojan tai liukkaan jäälaatan takana tulevien harmiksi. Deaktivointi tarkoittaa myös sitä, että hedelmän voi säästää myöhemmäksi.

      Nettipeliä emme valitettavasti pystyneet testaamaan kunnolla. Pääsimme ainoastaa kahteen kisaan mukaan, koska emme yksinkertaisesti löytäneet enempää. Tämän tekstin kirjoittamisen aikana yritimme uudestaan, mutta emme onnistuneet. Yritimme jopa luoda oman pelimme, mutta kukaan ei liittynyt siihen. Jos peli joskus löytyikin, siellä ei ollut koskaan kolmea pelaajaa enempää. Vaikka olisimmekin voinut pelata nettipeliä enemmän, on harmillista että verkkopeli ei onnistu kahdella pelaajalla saman konsolin äärestä.

      All-Star Fruit RacingAll-Star Fruit Racing
      Tämä on mainos:

      Kaikki ei kuitenkaan ole niin kamalaa miltä kuulostaa. Kisaaminen itsessään on enimmäkseen viihdyttävää, mutta oikeastaan vain niin kauan, kun et pelaa yksin. Yksinpelissä on tarjolla perinteinen uramoodi ja aikahaasteet, mutta niihin kyllästyy nopeasti. Kuten muissakin genren peleissä, hupi on ylimmillään kavereiden kanssa pelattuna. Yhden konsolin ääreen mahtuu neljä kisaajaa ja tämä toimii erinomaisesti. Jos kaverit ovat myös ostaneet pelin, moninpeliä voi tietenkin pelata myös verkon välityksellä.

      Jos Sonic & All-Stars Racing on tuttu, All-Star Fruit Racing tuntuu varmasti nopeasti kotoisalta. Ajoneuvot käyttäytyvät samalla tavalla ja pääpaino on vauhdissa ja mutkien läpi driftailussa. Tätäkin osa-aluetta olisi voitu jalostaa pidemmälle, varsinkin kun käytössä olevia ajoneuvoja pystyy tuunaamaan. Tuunattavat osat eivät vain muuta ajettavuutta juurinkaan ja kisojen jälkeen avautuvat lisäosat on turhan helppo vain ohittaa. Monipuolisuutta olisi voitu lisätä myös antamalla jokaiselle hahmolle omanlaisensa ajokki alle.

      Silti, suurin harmi All-Star Fruit Racingissä eivät ole hahmot tai ajoneuvot. Sen sijaan suurimmat motkotukset kohdistuvat äänenlaatuun. Äänet kuulostavat siltä, kuin ne olisi äänitetty peltipurkissa tai kuin joku olisi yrittänyt nauhoittaa livekonserttia puhelimellaan. Tällainen peli ei vain vetele.

      Mukana on normaalit kisamuodot, joissa tarkoitus on päästä maaliin ensimmäisenä, sekä eliminaatiot, joissa ideana on selvitä radalta ulos viimeisenä. Näiden ohella tarjolla on muutamia muita pieniä vaihtoehtoja kisojen piristämiseksi.

      Tämä on mainos:

      Toive siitä, että All-Star Fruit Racing pystyisi haastamaan isompansa, ei valitettavasti toteudu. Pelistä on helppo nauttia, mutta miinuslista on siitä huolimatta aivan liian pitkä. Muutaman tunnin huviksi peli soveltuu, mutta hyvin todennäköisesti ennemmin tai myöhemmin loikkaat takaisin Mario Kartin tai jonkun muun klassikon pariin.

      All-Star Fruit Racing
      HQ
      HQ
      05 Gamereactor Suomi
      5 / 10
      +
      Hyvät kontrollit, kiva design, paljon erilaisia pelimuotoja
      -
      Kaameat äänet, keskiverto toteutus, ajoneuvojen virittely ei vaikuta mihinkään
      overall score
      is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

      Aiheeseen liittyviä tekstejä



      Ladataan seuraavaa sisältöä