Suomi
Gamereactor
arviot
State of Mind

State of Mind

Transhumanistinen seikkailu on täällä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jos haluaisi pelata Aldous Huxleyn romaanin, olisi se juurikin State of Mind. Peli on ajatuksia herättävä, ja näkemäänsä huomaa miettivänsä vielä kauan pelin sammuttamisen jälkeenkin.

State of Mind mietiskelee transhumanismin teemaa. Asiaa käsitellään syvällisesti, ja lopputuloksena on hyvin rakennettu tarina ääninäyttelijöineen. Ihmissuhteen päättyminen tuo kuvioon mukaan mustasukkaisuuden, hylkäämisen tunteet ja tietenkin eron. Lyhyesti sanottuna tarkoituksena on selvittää, mitä tapahtui päähenkilön perheelle: tapahtumat ennen ja jälkeen auto-onnettomuuden maailmassa, jossa terroristit pyrkivät estämään koneiden yleistymistä. Enempää ei tarinasta kannatakaan tietää etukäteen.

Heti alussa peli tuo mieleen elokuvat Blade Runner ja I, Robot. Pelin maailma on synkkä ja selvästikin täynnä omaa historiaansa. Välittömästi pelaajalle herää iso nippu kysymyksiä, joita lähdetään ratkomaan journalisti Richard Nolanin saappaissa. Elämäänsä jokseenkin vihainen Nolan asustaa Berliinissä, ja aikoo laittaa elämänsä jälleen raiteilleen auto-onnettomuuden jälkimainingeissa. Elämä kotona on retuperällä, sillä avioliitto on kariutumassa. Journalisti voitti joskus menneisyydessä peräti Pulitzerin palkinnon, mutta sittemmin ura on ollut pahasti laskusuunnassa.

Nolanin kontrasti Adamin hahmoon on melkoinen. Adam joutui myös osalliseksi auto-onnettomuudesta ja selvisi. Hänen ja Nolanin ohella mukana on kolmaskin pelattava hahmo, mutta tämän enempää en paljasta.

Tämä on mainos:
State of MindState of MindState of MindState of Mind

Kuten sanottua, Richard Nolanin epäluulo robotteja kohtaan on hyvin erilaista verrattuna Adamiin. Kummankin hahmon vuorovaikutus pelimaailman kanssa on viihdyttävää seurattavaa, ja itse maailma näyttää vaikuttavalta. Taustat näyttävät hyvältä, joskin hahmot itse ovat kulmikkaan polygonimaisia. Ehkä hieman yllättäen valittu graafinen tyyli istuu peliin täydellisesti. Peli kulkee eteenpäin kolmannessa persoonassa, ja kamerakulmat toimivat hyvin. Ääninäyttely ja äänitehosteet luovat onnistuneesti tunnelmaa. Lopputuloksena pelaaminen tuntuu hieman elokuvan katselemiselta.

Suurin osa ajasta käytetään ihmisille puhumiseen ja olemalla vuorovaikutuksessa erilaisten kohteiden kanssa kuljettaen näin tarinaa eteenpäin. On sanottava, että liian lähellä kohdetta seistessä pelihahmo peittää osan luettavasta tekstistä näkyvistä. State of Mind ei ole toiminnallinen nappien hakkauspeli, eikä siinä myöskään ole Telltale Gamesin peleille ominaisia aikarajallisia dialogivaihtoehtoja. Sen sijaan ideana on kulkea uusiin paikkoihin ja aloittaa keskusteluja. Tarinan ohella mukana on yksinkertaisia pulmatehtäviä. Kovinkaan paljoa nämä eivät pelikokemukseen lisää tuo, ja yleensä pulmat ovat joko huonoja tai välttävästi onnistuneita.

Luvassa on siis pitkälle kehitelty futuristinen trilleri, jonka teemat ovat syvällisiä ja pelin maailma on rikas. Tarina herättää ajatuksia, ja kokemaansa jää miettimään vielä pelin sammuttamisen jälkeenkin. Pulmatehtävät ovat pääosin tylsiä. Visuaalinen tyyli on poikkeuksellinen saaden State of Mindin erottumaan muiden pelien joukosta.

Tämä on mainos:
State of MindState of MindState of MindState of Mind
HQ
HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Ajatuksia herättävä, tunteita herättävä, hieno visuaalinen tyyli, sci-fi-maailma
-
Osa pulmista huonoja
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Pari tuntia State of Mindia

Pari tuntia State of Mindia

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

State of Mind on Daedalic Entertainmentin futuristinen trilleri, joka oli hiljan GR Liven aiheena parin tunnin ajan. Peli on itse asiassa varsin hyvä, ja tallenteen voi...

0
GR Livessä tänään State of Mind

GR Livessä tänään State of Mind

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Tänään GR Livessä pelataan kahden tunnin ajan huomiota herättävää State of Mindia. Liity mukaan katsomaan ja kommentoimaan klo 17:00 täällä.



Ladataan seuraavaa sisältöä