Suomi
Gamereactor
arviot
Nintendo Labo: Vehicle Kit

Nintendo Labo: Vehicle Kit

Pahvimekaaniset ihmelaitteet

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Labo on konsepti, joka on yhtä aikaa täysin sekopäinen että hyvin nintendomainen. Kiotolainen pelifirma on mennyt pahvirakentelun kanssa selkeästi syvään päähän, eikä kaihda monimutkaistenkaan mekanismien rakentamista pahvista ja kuminauhoista.

Teron arvio kertoo rakentelupaketin periaatteet hyvin, joten niitä ei ole tarve sen kummemmin kerrata. Racing Kitissä pakettia laajennetaan kolmella eri laitteella: ratilla, joystick-ohjaimella ja erikoisella sukellusvenehärvelillä. Switchin kautta käytettävän ohjelmiston rakentamisaika-arviot kannattaa ottaa vakavasti - etenkin ratin kanssa minuutteja kuluu helposti parin tunnin verran, sillä sen sisällä on häkellyttävän monimutkaista mekaniikkaa.

Rakentaminen itsessään on helppoa, kiitos erittäin selkeiden ohjeiden, mutta vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Kohdeyleisön kannalta perheen pienimmillä kannattaakin olla aikuinen mukana opastamassa ja auttamassa. Tarkkaa taittelemista on paljon, ja väärin käännetty pahvinpalanen saattaa vaikuttaa olennaisesti esimerkiksi ratin sisällä olevien toimintojen sujuvuuteen ja kestävyyteen. Mitä tarkempaa jälkeä tekee, sitä sujuvammin eri osat lomittuvat, kääntyvät ja pyörivät. Rattiin ja suklariohjaimeen verrattuna joystick tuntui hieman kiikkerältä ja sen pohjana toimiva pahvijousi vaikutti alttiilta erilaisille onnettomuuksille.

Muuten lopputulokset ovat häkellyttävän fiksusti mietittyjä ja tukevia. Kaikilla eri ajoneuvoilla käytettävä kaasupoljin tuntui ensin typerältä ajatukselta, sillä eihän pahvinen pedaali voi millään kestää aikuisen ihmisen jalkaa. Sen rakentamisen jälkeen on kuitenkin todettava, että joku on miettinyt sen tukirakenteet ja käytön erittäin huolellisesti, vaikka päälle hyppäämistä laite ei kestäne.

Mukana tuleva yksinkertainen pelilelu päästää pelaajan kurvailemaan autolla, lentokoneella ja sukellusveneellä simppelillä saarella erilaisia pikkutehtäviä suoritellen. Simppelistä luonteesta huolimatta itse pahvista ja kumilenksuista kasatun ohjaimen käyttöönotto tuntuu ainakin ensiminuuteilla maagiselta. Ajoneuvot tottelevat pelaajaa yllättävän hyvin ja jopa Joy-Conien tärinätoiminnot pääsevät oikeuksiinsa pahvirakenteiden sisällä pärisemällä. Erityisen pitkäkestoiseksi huviksi pelistä ei ole, joten mukana on myös pari kappaletta minipelejä.

Tämä on mainos:
Nintendo Labo: Vehicle KitNintendo Labo: Vehicle KitNintendo Labo: Vehicle Kit

Plussapisteitä ropisee vielä ohjelmiston vinkkiosiosta, jossa kekseliäitä pelaajia kehotetaan reippaasti kokeilemaan erilaisten ohjainten rakentamista pahvilevyistä, purkeista ja kansiosta. Labo ei yritä myydä vain ja ainoastaan itseään ja virallisia lisäosia, vaan kannustaa käyttämään ylijäämätavaroita ja mielikuvitusta uudenlaisten ohjaustapojen luomiseksi.

Pahvista rakennetuissa ohjaimissa on yksi merkittävä ongelma, ja se on varastointi. Kun suuritöisen väkkärän on saanut valmiiksi, sitä ei voi enää pakata takaisin levyiksi, eikä koreutta voi survoa mihin tahansa komeron nurkkaan muiden tavaroiden alle. Etenkin ratti on lisäksi varsin suurikokoinen kirjahyllyn päälle laitettavaksi. Asia kannattaa pitää mielessä ennen kuin lähtee tilaamaan koko Labo-valikoimaa.

Loppukaneettina Nintendo Labo Racing Kit on erikoinen ja yllättävän huolellisesti mietitty paketti, jonka pelkkä perusajatus tuntuu ihanan oudolta. Rakentelu on aikaa vievää mutta hauskaa, ja jokainen vaihe on huolellisesti selostettu. Mukana tuleva seikkailumaailma ja pari minipeliä tarjoavat tekemistä toviksi, mutta pidempiaikaista huvia hakevat joutuvat keksimään omaa kivaa pahvista, palikoista ja kuminauhoista.

Tämä on mainos:
Nintendo Labo: Vehicle KitNintendo Labo: Vehicle KitNintendo Labo: Vehicle KitNintendo Labo: Vehicle Kit
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Ihanan outo idea, hyvin mietitty rakentelu, sehän toimii!
-
Ei pitkäikäistä huvia, pahviohjainten varastointi
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä