Suomi
Gamereactor
arviot
Pokémon: Let's Go Pikachu!/Let's Go Eevee!

Pokémon: Let's Go Pikachu!/Let's Go Eevee!

Helpoimmin lähestyttävä ja interaktiivisin sarjan peli tähän asti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pokémon Let's Go Pikachu ja Eevee ovat uusiksi tehdyt versiot pelistä Pokémon Yellow, joten matka käy jälleen Kanton alueelle. Matka alkaa nuorena kouluttajana Pallet Townissa, josta sitten tehdään matkaa halki maiden ja mantujen otellen ja taskuhirviöitä keräillen. Let's Go tarjoilee joitakin muutoksia kaavaan, mutta suurimmaksi osaksi kuvio on tuttu. Tarina on kestänyt hyvin aikaa, ja on nyt paremmassa loistossa kuin koskaan uusitun HD-grafiikan ansiosta.

Vaikka tarina onkin pitkälti ennallaan Let's Go'ssa, on pelimekaanisia muutoksia tehty. Näistä eniten mielipiteitä jakaa varmasti taskuhirviöiden nappaaminen. Ennen pokémonin terveyspalkkia piti vähentää tiettyyn rajaan asti, mutta nyt olioille voi antaa marjoja nappaamista helpottamaan. Mekaniikka siis tuo mieleen sen toisen Pokémon Go -pelin. Poke-pallon laatu ja heiton tarkkuus vaikuttavat nappauksen menestymiseen. Taskuhirviöt yrittävät toki välttää napatuksi joutumisen.

Useampien samanlaisten olioiden nappaamiseen rohkaistaan antamalla palkinnoksi tilastoja eli "statseja" muuttavia karkkeja ylimääräisen kokemuspistesaldon lisäksi. Napattuja monsuja voi nyt lähettää Professor Oakille karkkeja saamaan, ja tämä mekaniikka on sekin otettu suoraan Pokémon Go'sta. Terveyskarkit parantavat terveyspalkkia, nopeuskarkit lisäävät nopeutta ja mahtikarkit lisäävät hyökkäyksien tehoa. Jokaisella taskuhirviöllä on omat tilastotietonsa, joten kannattaa napata monta saman lajin monsua löytääkseen juuri sen, jota kannattaa ryhtyä kunnolla kehittämään.

Ennakkoon faneissa on herättänyt huolta se, onko tässä uudessa Pokémonissa riittävästi haastetta. Strateginen vuoropohjainen taistelu on kuitenkin edelleen se homman nimi, ja varsinaisen tarinan läpäisyn jälkeen on vielä joukko erillisiä mestaritason kouluttajia. Näiden avulla vaikeustaso pomppaa aimo harppauksen ylöspäin. On silti sanottava, että osa muutoksista vähentää ennen niin tärkeän etsimisen ja löytämisen osuutta vahingoittaen siten pelin tasapainoa. Tarinan seuraava suunta kerrotaan aina selvästi, ja huomasin pian oman joukkoni olevan liian korkealla tasolla kohtaamiini vastustajiin verrattuna.

Tämä on mainos:

Sarjan veteraanit huomaavat sen, että Kanton aluetta on muokattu, ja tämä mahdollistaa oman tiimin sellaiset yhdistelmät, jotka eivät aiemmin tulleet kysymykseenkään varsinkaan pelin alkuvaiheessa. Muutokset tekevät pelaamisen tuoreen tuntuiseksi veteraaneille, ja rohkaisee kokeilemaan erilaisia yhdistelmiä.

Pokémon: Let's Go Pikachu!/Let's Go Eevee!Pokémon: Let's Go Pikachu!/Let's Go Eevee!Pokémon: Let's Go Pikachu!/Let's Go Eevee!Pokémon: Let's Go Pikachu!/Let's Go Eevee!

Tuunausmahdollisuuksia ei ole yhtä paljon kuin aiempien Pokémon-pelien perusteella olisin odottanut, mutta matkaansa voi onneksi yksilöidä muilla tavoilla. Esimerkiksi yhden taskuhirviön voi määrätä kulkemaan perässään, joka puolestaan tuo mahtavalla tavalla esiin kyseisen pokémonin persoonallisuutta. Oman kouluttajansa ja taskuhirviönsä voi pukea asuihin, joita saa olemalla kontaktissa pelimaailman hahmojen kanssa, ja ostamalla erikseen vaatekappaleita kuten rusetteja, kukkia ja huiveja.

Let's Go on sarjan ensimmäinen peli, joka tukee saman sohvan moninpeliä kaverin kanssa isolla ruudulla. Toinen pelaaja voi liittyä mukaan karkeloihin koska tahansa ravistamalla toista joy-con-ohjainta. Kaveri voi olla avuksi pokémoneja napatessa, tai vaikka haastavaa kouluttajaa piestäessä. Toinen pelaaja ottaa komentoonsa ykköspelaajan tiimissä olevan taskuhirviön. Mitään tehdystä edistyksestä ei saa mukaansa omaan peliin lopetettaessa. Kyseessä on siis enemmänkin satunnainen kaverin auttaminen eikä niinkään aitoa kaverin kanssa yhdessä pelaamista. Toiminto tulee olemaan tässä muodossa runsaasti käytössä ainakin vanhemmilla ja sisaruksilla.

Tämä on mainos:

Pokémon Go'n ja Let's Go'n välinen linkki on eittämättä Switchin Pokémon Let's Go'n myyntivaltti. Sovelluksen avulla napatut taskuhirviöt voi yhdistää linkkaamalla Switchin kanssa älypuhelimensa. Mitään rajaa ei ole sille, kuinka monelta tililtä voi siirtää taskuhirviöitä. Nämä oliot voi sitten noutaa Go Parkista, johon ei pääse ennen Fuchsiaa, ja siirretyt pokémonit tottelevat vain, jos pelaajalla on hallussaan riittävästi gym badgeja. Ongelmana on tietysti se, että yhdistäminen tekee turhaksi kummankin Switchin Pokémonin hankkimisen, sillä haluamansa monsut voi siirtää sovelluksen avulla pelistä toiseen vaivattomasti.

Let's Go'n ohella debyyttinsä tekee myös Pokéball Plus, jonka sain onneksi pelin arviokappaleen ohella kokeiltavakseni. Pyöreän poke-pallon kaltainen ohjain mahdollistaa kaikkien liikkeiden tekemisen yhdellä kädellä, sillä pallossa on analogitatti ja nappi päävalikon käyttämistä varten. Jutun juonena on kuitenkin se, että pallon voi heittää varsinaisen pelin poke-pallon tyyliin monsujen nappaamiseksi. Samalla pallo toimii kylkiäisenä Pokémon Go'lle, sillä ohjaimen avulla voi hautoa munia ja ansaita karkkeja ilman älylaitteen tarkistamista. Mukana tulee myös mythical pokémon Mew. Jos siis haluaa napata kaikki tarjolla olevat taskuhirviöt, on tähän yli 60 euroa maksavaan lisälaitteeseen sijoitettava rahojaan.

Let's Go ei ehkä aivan saavuta sitä täydellistä välimaastoa satunnaisten ja veteraanipelaajien kesken. Kyseessä on kuitenkin helpoimmin lähestyttävä ja interaktiivisin sarjan peli tähän asti.

Pokémon: Let's Go Pikachu!/Let's Go Eevee!Pokémon: Let's Go Pikachu!/Let's Go Eevee!Pokémon: Let's Go Pikachu!/Let's Go Eevee!Pokémon: Let's Go Pikachu!/Let's Go Eevee!
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hyvä aloituspiste uusille pelaajille, lainaa paljon Pokémon Go'lta, paikallinen moninpeli kaverin kanssa
-
On kaivettava kuvetta, jos haluaa kaiken saada, hieman liian yksinkertainen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä