Suomi
Gamereactor
arviot
Achtung! Cthulhu Tactics

Achtung! Cthulhu Tactics

Taktiikan faneilla on taas yksi peli lisää valikoimassaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Achtung! Cthulhu Tactics laittaa pelaajan siirtämään partion kokoista joukkoa ruutuihin jaetulla pelilaudalla vuoropohjaisen toiminnan voimin. Moinen tuo nopeasti mieleen Xcomin, mutta siitä ei ole kyse. Auroch Digitalin peli sai rahoituksensa Kickstarterissa, ja nyt peli on julkaistu.

Achtung! Cthulhu Tactics eli ACT on rakenteeltaan melkoisen lineaarinen. Pelaaja tutkii metsäisiä alueita ja natsien tukikohtia okkulttisia asioita etsien. Taisteluiden ulkopuolella liikutellaan nelihenkistä partiota rajatuilla alueilla uusia kohtaamisia etsien. Taistelun alettua ei enää liikutella koko joukkoa kerralla, vaan jokaista vuorollaan erikseen. Omat taistelijat on siirrettävä suojaan, ja sen jälkeen on ryhdyttävä etsimään mahdollisuuksia pahisten kylkeen pääsemiseksi.

Jokaisella omalla soturilla on oma kykypuunsa, jonka konsteja avataan käyttöön pisteillä, joita saadaan pää- ja sivutehtäviä suorittamalla. Osa keinoista on varsin päheitä, kuten mahdollisuus imeä vastustajalta elinvoimaa omalla mystisellä kyvyllään. Tärkeintä on kuitenkin oman sotilaan käytössä oleva ase, sillä se määrittää tehokkaan taisteluetäisyyden. Aseita pääsee toki myös päivittämään sivutehtävistä ansaituilla lisähärpäkkeillä. Niin ikään omia sotilaita päivitellään myös esimerkiksi terveyspakkauksilla ja kranaateilla.

Jokaisella hahmolla on tietty määrä toimintapisteitä, jotka voi sitten jakaa haluamallaan tavalla liikkeen, tulituksen ja erikoiskykyjen käytön kesken. Lisäksi käytössä on kaikille yhteinen määrä momentum-pisteitä, joilla pääse tekemään ylimääräisiä peliliikkeitä. Näitä ovat muun muassa ylimääräinen liikkuminen tai muutama lisälaukaus käsiaseesta.

Achtung! Cthulhu TacticsAchtung! Cthulhu TacticsAchtung! Cthulhu Tactics
Tämä on mainos:

Suurimman osan ajasta tarinaa pelatessani tunsin olevani liiankin tehokas ja vahva. Suurin osa vihollisista tuntuivat enemmänkin hidasteilta kuin aidoilta uhkilta voiton tiellä. Toisin sanoen ACT on hieman liian helppo varsinkin sen jälkeen, kun pelaaja on päässyt homman nimestä selville. Pelin teema viittaa ahdistaviin tilanteisiin ja kauhuiluun, mutta sitä ACT ei varsinaisesti tarjoile.

Vihollisyksiköt tuovat onneksi hieman vaihtelua pelaamiseen. Silti pitkälle pääsee jo pelkästään sillä, että hoitaa aina ensin sen suurikokoisimman pahiksen pois päiviltä. Mukana on mielenkiintoinen stressimekaniikka: omat yksiköt joutuvat paniikkiin kohdatessaan tiettyjä vihollistyyppejä, tai oltuaan riittävän kauan tulen alla. Ideana moinen on hyvä, mutta ACT ei kuitenkaan sitä juurikaan hyödynnä. Omat yksiköt ovat lisäksi melkoisen likinäköisiä, sillä pahiksia ei näe kunnolla ennen kuin on päässyt riittävän lähelle.

Toiminnasta huolimatta taistelu muuttuu muutaman tunnin pelaamisen jälkeen yksitoikkoiseksi, eivätkä tätä muuksi muuta edes uudet vihollistyypit. Tämä on sääli, sillä pelin ylöspano muuten on varsin vakuuttava. Oman partion jäsenissä riittää persoonaa, ja viholliset ovat riittävän vakuuttavan näköisiä. On silti sanottava, että Cthulhu-teemaa olisi voinut käsitellä syvällisemmin. Harmillisesti noin viiden pelitunnin jälkeen ACT muuttuu työnteoksi, jota tehdään tietyllä rutiinilla. Tämä ei tietenkään ole hyvä asia videopelissä, jonka tarkoituksena on viihdyttää.

Achtung! Cthulhu Tactics on erittäin pelattava ja ajoittain nautittavakin taktinen peli, mutta siinä ei ole tarpeeksi syvyyttä ja monipuolisuutta kohotakseen lajityypin suurien nimien joukkoon. Cthulhun ja taktikoinnin ystäville viihdettä on toki tarjolla vähän yli kymmeneksi tunniksi.

Tämä on mainos:
Achtung! Cthulhu TacticsAchtung! Cthulhu TacticsAchtung! Cthulhu Tactics
Achtung! Cthulhu TacticsAchtung! Cthulhu TacticsAchtung! Cthulhu TacticsAchtung! Cthulhu Tactics
HQ
HQ
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Hyvä ylöspano, joitakin mielenkiintoisia pelimekaniikkoja, paljon toimintaa
-
Vaaran puute, alikehitetyt ideat, kaavamainen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä