Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Asterix & Obelix XXL2 Remastered

Asterix & Obelix XXL2 Remastered

Tunkkainen tuulahdus vuosituhannen alusta.

Facebook
TwitterReddit

Sarjakuvissa Asterix & Obelix ovat seikkailleet jo vuosikymmeniä. Sarja on aikojen saatossa siirtynyt myös elokuviksi niin animaatioina kuin ihmistenkin näyttelemänä. Videopelejäkin on saatu, ja vuoden 2005 toiminnallinen tasoloikka oli nimeltään Asterix & Obelix XXL 2: Mission Las Vegum. Nyt tämä varsin unohdettava lajityyppinsä edustaja on julkaistu uudelleen nimellä Asterix & Obelix XXL 2 Remastered. Näin joulun alla ei kannata aikaansa tämän pelin parissa viettää, ellei sitten satu olemaan poikkeuksellisen kova Asterix-fani.

Aikakautta, sen henkilöhahmoja tai alkutilannetta ei katsota tarpeelliseksi pohjustaa mitenkään. Välivideoita ei ole lainkaan remasteroitu, joten tarjolla on kosolti tyhjää tilaa ruudun reunoilla, hyvin pelkistettyä grafiikkaa ja suorastaan huonolta mono-ääneltä kuulostavaa puhetta. Onneksi sentään se varsinainen pelikuva on sovitettu nykykonsoleiden standardien mukaisesti. Pettymys kuitenkin seuraa heti aloitusvalikossa, sillä peliä ei ole lokalisoitu lainkaan. Tämä peli, jos mikä, olisi kaivannut sujuvan suomenkielisen puheen, tai ainakin suomeksi tehdyn tekstityksen.

Gallialaisten druidi Akvavitix näyttää liittoutuneen Julius Caesarin puolelle. Asterix & Obelix eivät moista suostu uskomaan, ja lähtevät selvittämään asiaa. Matka vie Caesarin huvipuistoon Las Vegumiin, jonka läpi kulkemalla kaksikko kulkee kohti mysteerin ratkaisua siinä sivussa runsaasti roomalaisia mäiskien. Tarina on käytännössä vain tekosyy, jolla erilaiset kentät sidotaan edes näennäisesti yhteen. Itse pelaaminen ja välivideot tuntuvat täysin irrallisilta ainakin mitä tarinan edistämiseen tulee. Pelaamisen kaava hahmottuu sekin hyvin nopeasti. Kevyet tasoloikkapulmat yhdistyvät runsaaseen roomalaisten sotilaiden mätkimiseen. Hyvänä puolena on se, että Asterixin ja Obelixin välillä voi vaihtaa melkein koska tahansa, ja kaksikon erilaisuutta hyödynnetään myös pulmien ratkaisuissa. Mukana on hauskoja viittauksia hieman yli 10 vuoden takaisiin peleihin, kuten Splinter Celliin ja Super Mario Sunshineen. Moiset silmäniskut ymmärtää kuitenkin vain sellainen, joka oli aikoinaan paikalla mainittuja muita pelejä kokemassa.

Asterix & Obelix XXL2 RemasteredAsterix & Obelix XXL2 RemasteredAsterix & Obelix XXL2 RemasteredAsterix & Obelix XXL2 Remastered
Asterix & Obelix XXL2 RemasteredAsterix & Obelix XXL2 RemasteredAsterix & Obelix XXL2 RemasteredAsterix & Obelix XXL2 Remastered