Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Monster Boy and the Cursed Kingdom

Monster Boy and the Cursed Kingdom

Monster Boy on raikas kappale muistoja 16-bittiseltä aikakaudelta.


Facebook
TwitterReddit

Kun minä olin Segaa fanittava pelaajan alku 1990-luvun alkupuolella, mietin joskus miltä tulevaisuuden pelit mahtaisivat näyttää. Toki pelit olisivat samanlaisia kuin silloinkin, mutta paljon laajempia ja muistuttaisivat ulkoasultaan animoituja elokuvia. Noh, jokainen tietää, että tulevaisuus oli toisenlainen, mutta aina välillä vastaan tulee pelejä, jotka muistuttavat noita lapsuuden haaveitani. Monster Boy and the Cursed Kingdom on yksi täydellisimmistä tuon vision täyttäjistä.

Peli on suunniteltu olemaan henkistä jatkoa Segan maineikkaalle Wonder Boy -pelisarjalle. Ihmepojan kolmannesta ja parhaasta osasta julkaistiin mainio uudelleenversiointi vain vuosi sitten, joten odotukset Monster Boyta kohtaan ovat olleet korkealla. Tulos voisi olla karmea pannukakku, mutta sen sijaan Game Atelier on saanut aikaan yhden genrensä parhaimmista peleistä.

Kuten kolmas Wonder Boy, myös Monster Boy on pohjimmiltaan metroidvania, jonka sekaan on laiteltu pienen pieniä JRPG-elementtejä ja kekseliästä ongelmanratkontaa. Tarpeellista tavaraa löytyy pomohirviöidenkin takaa, mutta suurin osa tavarasta joko kerätään kartalta tai ostetaan kauppiailta. Onnea matkaan vain niille, jotka koettavat pärjätä tulivuoren uumenissa ostamatta kunnollista jääsettiä hahmon ympärille.

Monster Boy and the Cursed KingdomMonster Boy and the Cursed KingdomMonster Boy and the Cursed Kingdom
Monster Boy and the Cursed KingdomMonster Boy and the Cursed KingdomMonster Boy and the Cursed Kingdom
Monster Boy and the Cursed KingdomMonster Boy and the Cursed Kingdom