Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Arca's Path

Arca's Path

Niskajumppaa palloa pyörittelemällä

Facebook
TwitterReddit

Nyt on ollut Marble Madness (Atari Games, 1984) peluussa VR-kehittäjien parissa. Juuri kun sain arvosteltua Squishiesin (Brainseed Factory, 2018) julkaisee brittiläinen Dream Reality Arca's Path VR -pelin, joka yhtä lailla hakee inspiraatiota klassisesta kuulanpyörittelypelistä. Tällä kertaa ohjattavana eivät ole pehmeän pyöreät oliot vaan rautakehikkoinen pallo, jonka pelattavuus on hiukan erilainen. Idean lähde on silti selkeä.

Arca's Path VR:n tarina esitellään muutamilla sarjakuvan palasilla. Synkässä tulevaisuudessa tyttö löytää roskatunkiolta virtuaalilaitteet, jotka vievät hänet miellyttävään pelimaailmaan. Pelimaailma kuitenkin muuttuu koko ajan pelatessa saattaen pelaajansa lopulta vaaraan.

Pelissä pyöritellään metallipalloa pitkin ilmassa leijuvia tasoja valokolmion muodostamaan maaliin. Tavoitteeseen pääsyä hankaloittavat esimerkiksi kapeat polut, alta hajoavat laatat ja ajoitusta vaativat hissit. Pelkkään maaliin pääsyn lisäksi pelimaailmassa voi kerätä kristallinpaloja, jotka antavat lisää haastetta. Jos pelaaja onnistuu keräämään kaikki tason kristallinpalat, avautuu tasosta erillinen aikahaastemuoto.

Arca's Path VR:ssä ohjaimen voi oikeastaan unohtaa, sillä pallo seuraa ainoastaan pelaajan pään liikkeitä, toisin sanoen katsetta, joka konkretisoituu pelimaailmassa pieneksi tähtäimeksi. Mitä kauemmaksi tähtäintä pallosta vie, sitä kovempaan vauhtiin pallo kiihtyy, kun taas tuijottamalla itse palloa se pysähtyy. Yksinkertainen pelitekniikka on yllättävän tehokas ja tarkka sekä miellyttävän erilainen loputtomien ohjainpelien parissa. Ohjaimen kosketuspainikkeesta voi aktivoida vapaan katselutilan, jossa maailma on pysähtynyt paikoilleen ja pelaaja voi tuijotella vapaasti ympärilleen. Tämä tila auttaa hahmottamaan paremmin optimaalisen reitin pallolle, sillä tasot tarjoavat useampia ratkaisuja maaliin pääsyyn. Katselutilan aktivointi kuitenkin kestää häiritsevän pitkään, joten itse luovuin sen käytöstä hyvin nopeasti.

Arca's PathArca's Path
Arca's Path