Gamereactor Close White
Kirjaudu sisään


Unohditko salasanan?
Et ole jäsen, Haluan rekisteröityä

Kirjaudu käyttäen Facebook-tiliä
Gamereactor Suomi
arviot
Cultist Simulator

Cultist Simulator

Kultin hoitaminen ei ole helppoa.

  • Teksti: Robin Twiddy (Käännös: Markus Hirsilä)
Facebook
TwitterReddit

Yksinkertaisen kortteja painottavan ulkonäön ei pidä antaa hämätä. Cult Simulator on syvällinen peli, joka painottaa strategiaa, resurssien hallintaa ja löytämisen iloa. Weather Factoryn debyyttipeli vie pelaajansa mysteeriseen maailmaan, jossa tullaan pimeiden taitojen mestariksi.

Cultist Simulator haastaa pelaajan keksimään vallitsevat säännöt kokeilemalla. Yksinkertaisen pelipöydän, muutaman kortin ja symbolien alle kätkeytyy monimutkainen pelimekaniikka. Aloittelevan kultistin tavoin eteenpäin pääsee yrityksellä ja erehdyksellä. On opiskeltava, meditoitava ja kartutettava omaa mainetta. Liian utelias ei kuitenkaan saa olla. Peli simuloi kulttiin liittyneen uuden jäsenen kokemuksia ja vihkiytymistä kultin maailmaan. Matkan varrella tehtävät valinnat avaavat uusia mahdollisuuksia. Pelattavuuden ohessa eteen tulee runsaasti luettavaa tekstiä, ja esitystapa on kieltämättä hyvin kuivakka.

Omia tavoitteitaan edistääkseen ja kulttia kasvattaakseen on hallinnoitava käytössä olevia resursseja taidollisesti. Terveys, varallisuus, järki ja intohimo ovat kaikki kriittisiä resursseja, joita on käytettävä viisaasti. Tehtävät vaativat niiden ratkaisua joko järjellä tai intohimolla. Ytimeltään Cultist Simulator kiteytyy ajan hallintaan. Pelaamalla verbikortteja, kuten "dream" tai "study", käynnistyy aikarajallinen toiminto. Nämä toiminnot vaihtelevat lääkärin työstä ruumiillisen työn tekoon, tai jopa muinaisen ja kielletyn tarinan lukemiseen. Tekeminen saattaa tuottaa joukon lisäkortteja, tai olla tyystin tyhjä arpa ja vesiperä.

Yksinkertainen pelimekaniikka muuttuu sekä pirulliseksi että kiinnostavaksi, kun parhaimmillaan seitsemän tai kahdeksan eri kelloa saattaa tikittää samaan aikaan. Kokeileminen saattaa palkita runsaskätisesti ja avata uusia mahdollisuuksia. Toisaalta tuloksena saattaa olla entistenkin resurssien menetys ilman mitään palkkiota. Luvassa on siis varovaista kokeilua, sillä kaikessa on riskinsä.

Cultist SimulatorCultist SimulatorCultist Simulator
Cultist Simulator