Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Tetris 99

Tetris 99

Ilman mitään ennakkohälyä Switchille saatiin uusi Tetris.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nintendo Switchille julkaistiin hiljan uusi Tetris-peli, joka on vieläpä ilmainen Nintendo Switch Online -palvelun tilaajille. Kyseessä on puhtaasti moninpeliin painottuva kokemus, joka nojaa Battle Royaleen.

Pelaaja suuntaa verkkoon 99 muun pelaajan kanssa. Kaikki pelaavat Tetristä samaan aikaan, ja toisten pelaamista haittaavia palikoita ilmaantuu toisten peleihin. Nopein ja ehkä vähän onnekaskin voittaa kilpailijoiden pudotessa kyydistä yksi kerrallaan. Pelit ovat nopeita, sillä kestoa saattaa olla mitä tahansa muutaman sekunnin ja muutaman minuutin välillä. Harjoittelemalla oma sijoitus kohoaa kymmenen parhaan joukkoon, mutta voittajaksi onkin jo hankalampi päästä. Tempo pysyy nopeana siksi, että pelikavereiden pudotessa pois tahti kiihtyy. Esimerkiksi kun jäljellä on enää puolet, on pelin nopeus kasvanut jo merkittävästi. Kymmenen parhaan ollessa jäljellä tahti on niin kiivas, ettei meinaa hengittämään ehtiä.

Muiden pelaajien heittäessä ylimääräistä roinaa omaan peliin, saa itselleen hieman aikaa selvittää kapulan rattaistaan. Oikein ajoittamalla voi uhkan välttää kokonaan. Näiden muiden pelaajien heittämien hyökkäysten vuoksi oma pelaaminen saattaa joskus päättyä ennen kuin se on kunnolla alkanutkaan. Seuranhaku on onneksi nopea, joten takaisin pelaamaan pääsyä ei tarvitse kauaa odotella.

Tetris 99Tetris 99
Tämä on mainos:

Kuinka peli päättää, kenelle heitetyt haittapalikat päätyvät? Yksi mahdollisuus on valita manuaalisesti poloinen kohde, mutta silloin se oma pelaaminen saattaa mennä pieleen keskittymisen herpaantuessa. Siksi tarjolla on neljä valmista vaihtoehtoa. Joko palikat menevät satunnaisesti muille pelaajille, itseä vastaan hyökänneille pelaajille, badge-merkkejä keränneille pelaajille tai niille, jotka ovat pulassa ja koitos uhkaa päättyä juuri niillä näppylöillä. Valinnat tehdään oikealla analogitatilla.

Huomasin, että jo aikaisessa vaiheessa hyökkäyksensä kannattaa kohdistaa niihin parempiin pelaajiin. Toisin sanoen niihin, joilla on paljon kunnostautumisesta kertovia badge-merkkejä, koska niiden kerääminen tekee muille pelaajille laitettavista hyökkäyksistä tehokkaampia. Toinen hyvä vaihtoehto on ottaa kohteeksi ne, jotka ovat ottaneet sinut kohteekseen hyökkäyksillä. Näillä taktisilla muutoksilla huomasin pääseväni varsin usein kymmenen parhaan joukkoon.

Parhaasta yrittämisestä huolimatta pelin lopputulos tuntuu olevan varsin usein sattuman kauppaa, vaikka siihen voi tietenkin itse jossain määrin vaikuttaa. Hauskaa on kuitenkin aina. Kärkiviisikossa tuntuu jo siltä, että millisekunnit merkitsevät ja pelin eri osa-alueet on hallittava suvereenisti. Siksi onkin harmi, että erillistä opastusosiota ei ole lainkaan.

Tetriksen faneille ja Nintendo Switch Online -palvelun tilaajille päätös on helppo, sillä peli on nopeasti kokeiltavissa, ja tilaajille täysin ilmainen. Sisältönsä puolesta Tetris 99 on hyvin kevyt, mutta muuten kyseessä on mahtava paketti.

Tämä on mainos:
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Napakka ja addiktiivinen toiminta, nopea seuranhaku, Battle Royale erikoisella tavalla käytössä, kiinnostava tekoälyn hyödyntäminen
-
Opastusosio puuttuu, joskus lopputulos on sattuman kädessä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Tetris 99 sai Mario Golf -teeman

Tetris 99 sai Mario Golf -teeman

UUTINEN. Kirjoittaja Tero Kerttula

Käytännössä kaikki isot Nintendo-julkaisut ovat jossain vaiheessa päätyneet teemoiksi Tetris 99:ään. Näin on palikat nyt myös Mario Golf: Super Rushin kohdalla....Ladataan seuraavaa sisältöä